Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ερτζάν Χουσεΐν :ένας αυτοδιοικητικός …από το μέλλον

Οι 12.500 σταυροί που πήρε ο Ερτζάν Χουσεΐν το 2010 κατατάσσοντας τον στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των περιφερειακών συμβούλων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποτελεί ένα ρεκόρ που πλέον δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων κατάφερε στο διάστημα των 3 ,5 χρόνων της θητείας του στο συμβούλιο να αποκτήσει μόνο φίλους σε ολόκληρη την Περιφέρεια ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ως θεματικός Αντιπεριφειάρχης Κοινωνικού τομέα απέσπασε τον σεβασμό των φορέων με τους οποίους συνεργάστηκε για την ευαισθησία του ,την αμεσότητα στις αποφάσεις και στην κατανόηση των τόσο σοβαρών ζητημάτων που διαχειρίστηκε.

Η περίπτωση της κρίσης με την κλινική Στασινόπουλου ήταν από τις στιγμές που όλοι στη Ροδόπη θα θυμούνται.
Ο Ερτζάν έγραψε για πρώτη φορά ιστορία ως Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αετού Αρριανών ,ομάδα την οποία ανέβασε στην Δ Εθνική το 2011,εξέλιξη που ομάδα μειονοτικού χωριού δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί. Άνθρωπος με άλλη φιλοσοφία για τις σχέσεις πλειονοτικών μειονοτικών κέρδισε παντού φίλους σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία Θράκη όπου η ομάδα αγωνίστηκε .Ο Αετός έγινε παντού δεκτός με σεβασμό και πουθενά δεν ακούστηκε κανένα εθνικιστικό σύνθημα εναντίον του. Ο
Πρόεδρος βέβαια φρόντισε να φέρει στο χωριό και Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή !
Η δεύτερη φορά που έγραψε ιστορία ο Ερτζάν ήταν στο ΚΤΕΛ Ν Ροδόπης  όταν ως μέτοχος κατάφερε και εξελέγη αντιπρόεδρος στο ΔΣ θέση που κέρδισε με το σπαθί του και όχι από κανέναν συσχετισμό αφού είναι γνωστή η σύνθεση των μετόχων .Και φυσικά είναι εκπληκτική η εικόνα του  Ερτζάν , με καλή οικονομική επιφάνεια ,να οδηγά ο ίδιος ,όντας Αντιπεριφερειάρχης, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από και προς την Αθήνα.
Ο Ερτζάν δεν συμμετέχει σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές επιλέγοντας μία μικρή παύση στην μικρή αλλά τόσο σημαντική πολιτική διαδρομή. Λένε ότι αν θέλεις να έχεις μέλλον στην πολιτική πρέπει να έχεις ένα καλό παρελθόν. Ο κύκλος του λοιπόν στην περιφέρεια έκλεισε προς το παρόν. Ωστόσο και επειδή και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό που θα ανανεώσουν και το πολιτικό προσωπικό που προέρχεται από την μειονότητα ,η ματιά του Ερτζάν Χουσεΐν είναι απαραίτητη σε αυτό το νέο που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα και που θα το φτιάξουν άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης από αυτόν που καθήλωσε (και ) τον τόπο μας στην χρόνια υπανάπτυξη. Κάποτε στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να δούμε έναν υπουργό από τη μειονότητα .Αυτός λοιπόν θα μπορούσε να έχει τα χαρακτηριστικά του κ. Ερτζάν Χουσεΐν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.