Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΘΡΑΚΗ "ΕΚΛΕΓΕΙ¨" ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ:ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΔΠΘ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Η Θράκη τελικά θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο αφού ο Καθηγητής Δημοσίου  Δικαίου του ΔΠΘ Γιώργος Κατρούγκαλος κατάφερε να τοποθετηθεί ψηλά(52762 ψήφοι) στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται ευρωβουλευτής .Ο ένας από τους 6 που εκλέγει το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Ο συνταγματολόγος Γιώργος  Κατρούγκαλος βέβαια είναι Αθηναίος αλλά εφόσον είναι Καθηγητής στο ΔΠΘ η ΘΓ τον λογαριάζει ως Θρακιώτη αφού το Πανεπιστήμιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας .Συγχαρητήρια λοιπόν και καλή θητεία αν τελικά επιλέξει την Ευρωβουλή .Σίγουρα ζητήματα Θράκης με την αριστερή του ματιά θα μπορούσαν να προωθηθούν....


Ποιος είναι:Ο Γιώργος Σ.-Π. Κατρούγκαλος είναι συνταγματολόγος, Καθηγητής δημοσίου δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δικηγόρος με ιδιαίτερη ενασχόληση σε υποθέσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι επίσης μεσολαβητής-διαιτητής του ΟΜΕΔ. Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής της Νομικής Σχολής Αθηνών (1985), D.E.A. Δημοσίου Δικαίου (1986) και διδακτορικού του Πανεπιστημίου Paris-1 Panthéon-Sorbonne (1990). Eργάσθηκε ως ερευνητής στο C.N.R.S της Γαλλίας, στα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα της Νομικής Αθηνών «Iνστιτούτο Eλληνικής Συνταγματικής Iστορίας και Συνταγματικού Δικαίου» και «ΕΠΙΚΑΥΠ» (αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, 1996) και στο Κέντρο Eυρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής) ενώ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την βελτίωση των βιοτικών και εργασιακών σχέσεων και  του American Bar Association. To 1998 συμμετείχε συμβουλευτικά, ως αλλοδαπός εμπειρογνώμων, στην διαδικασία κατάρτισης του νέου Αλβανικού Συντάγματος, την έκδοση του οποίου στα Ελληνικά επιμελήθηκε μαζί με τον καθηγητή Δ. Θ. Τσάτσο. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Τρίτη Επιτροπή (Δικαιωμάτων) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2000-2003) και ήταν μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003-2004). Εχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό άρθρα διοικητικού και συνταγματικού  δικαίου, όπως και θεωρίας του δικαίου στον ειδικό νομικό τύπο της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Αγγλίας και πολλές μονογραφίες μεταξύ των οποίων «Θεσμοί κοινωνικής πολιτικής και προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο (Ν. Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 2009), «Τα κοινωνικά δικαιώματα» (Α. Σάκκουλας, Αθήνα, 2004),  «Το κοινωνικό κράτος της μεταβιομηχανικής εποχής» (Α. Σάκκουλας, Αθήνα, 1998) και “Southern-European Welfare States” (Palgrave, London, 2003 –με τη Γ. Λαζαρίδου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.