Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΘΡΑΚΗ ΤΡΟΛ:ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΑ 2 Ο ΑΚΗΣ…..

Κοσμοχαλασιά. Έβρεχε επί μέρες στη Βουλγαρία .Βιβλικές οι καταστροφές ,βιβλική και η…σωτηρία.Τα νερά του Έβρου ξεχύλησαν μετά από την εισδοχή στην κοίτη του εκατομμυρίων τόνων νερού από τα νερά του Άρδα. Τα φράγματα της γείτονος αδυνατούσαν να συγκροτήσουν τον όγκο αυτό παρότι 3 τον αριθμό.Όλοι παρακαλούσαν για ένα θαύμα …Και το θαύμα έγινε: ο Υφυπέξ και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος ανέβηκε στον Κυπρίνο ,πάτησε ψηλά σε ένα λόφο και σήκωσε τα χέρια ψηλά και Ω του θαύματος ,τα νερά του Άρδα κόπηκαν στα 2 και έτσι η χώρα μας σώθηκε !Ύμνοι παντού ακούγονταν .


Τι κι αν έτρεχαν πάλι οι τοπικοί παράγοντες για κατακλύσεις, διευθετήσεις ,διασφαλίσεις κονδυλιών ,η λύση ήρθε …άνωθεν .Αλληλούια !!
Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ Γεροντόπουλος:

«Με παρέμβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ έκαναν διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για το θέμα της ροής των υδάτων προς τον ποταμό Έβρο,το οποίο και έφερε άμεσα αποτελέσματα. Είχε προηγηθεί
τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Γεροντόπουλου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δημήτρη Πέτροβιτς,ο οποίος τον ενημέρωσε για την υπάρχουσα κατάσταση σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου.
Μετά την παρέμβαση του κ.Γεροντόπουλου, δόθηκαν από την πλευρά των Βουλγάρων οι κατάλληλες εντολές το απόγευμα της Πέμπτης και ρυθμίστηκε η ροή υδάτων στο φράγμα Ιβαίλογκραντ. Έτσι αυτόματα χαλάρωσε η πίεση κατεβάζοντας τη στάθμη των υδάτων στο βόρειο και κεντρικό κομμάτι του σε ανεκτά όρια.
Το διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας και η θετική ανταπόκριση της βουλγαρικής πλευράς η οποία απάντησε άμεσα, δείχνει ότι αρχίζει να αποκαθίσταται η απαραίτητη επαφή με τους γείτονες μας, πουστόχος φυσικά είναι να παραμείνει άμεση και μόνιμη.(Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2014/10/blog-post_513.html#ixzz3HvzA9KHc)»

Τι εννοείτε έπραξε το αυτονόητο ;Δεν σας καταλαβαίνω…Αλληλούια


(Το κείμενο αποτελεί σάτιρα της πολιτικής πρακτικής και φυσικά πραγματικότητας. Δεν έχει πρόθεση να θίξει κανένα αλλά να προσεγγίσει με μία χιουμοριστική διάθεση τα τεκταινόμενα …)

Το φράγμα πριν....
Το φράγμα μετά...(το διάβημα)


1 σχόλιο:

  1. Στον Εβρο μονο θαύματα θα γινονται.Γραψε για το διαχρονικο "θαύμα" με τα χώματα των αναχωμάτων (των τρελών εκατομμυρίων) και τους φτωχούς (αυτοδιοικητικούς)που "πλούτισαν",τους αγρότες που αποζημιώνονταν για καταπατημένα χωράφια κλπ κλπ.Μέχρι και βιβλίο βγήκε για το θέμα.Βαριά βιομηχανία σε λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.