Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Απ΄ τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ’ ευχές και παρακάλια» Κ.Βάρναλης

Οι τριπλές εκλογές του Μάη γίνονται σε περίοδο όπου το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να μεταρρυθμίζεται. Και ενόσω τα επιτελεία της κυβέρνησης πιστά στη ρότα της πολιτικής της ΕΕ συνεχίζουν να δουλεύουν πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του έργου τους, το βιοτικό μας επίπεδο συνεχώς  κατρακυλά και μαζί με αυτό και η αξιοπρέπειά μας.
Στους πρωτομάστορες  του νέου πολιτικού σκηνικού συγκαταλέγεται και η Τοπική Διοίκηση.

Δήμοι και περιφέρειες ως το μακρύ χέρι της στρατηγικής στόχευσης της κυβέρνησης συντελούν στη διαμόρφωση μιας κρατικής διοίκησης πιο συγκεντρωτικής, πιο επιτελικής πιο στενά δεμένης με τους μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετικής στο εργατικό λαϊκό κίνημα, πιο αντιδραστικής, πιο αυταρχικής, που θα θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων, επιβάλλοντας ληστρικά μέτρα προκειμένου τάχα μην πτωχεύσει η χώρα, καταδικάζοντας έτσι το λαό στην πιο σκληρή πτώχευση, χωρίς επιστροφή.
Σήμερα γίνεται πιο επιτακτικό από ποτέ να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά που βιώνουμε έχουν να κάνουν με τις συνέπειες  της πολιτικής και της Τοπικής Διοίκησης, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με την πολιτική  Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.  Να κατανοήσουμε ότι βιώνουμε τις συνέπειες από τη γενικευμένη κρίση του συστήματος και όχι από τους λάθους χειρισμούς, όπως επικαλούνται όλοι εκείνοι που προσπαθούν να θολώσουν την κρίση του, που τρέφουν φρούδες ελπίδες για  να έρθουν στην εξουσία ως μία άλλη παραλλαγή, πάντα μέσα στο ίδιο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, που θα διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και που θα ασκεί εξίσου αντιλαϊκή πολιτική, με άλλο μείγμα διαχείρισης.
Ας μην έχουμε αυταπάτες! Η κρίση, η ενιαία και σφοδρή επίθεση που δεχόμαστε δεν πρόκειται να σταματήσει με ξόρκια, ευχολόγια και με την ψήφο στους εν λόγω διαχειριστές – σωτήρες.
Με συμφιλιωτισμούς  και συμβιβασμούς, κανείς δε σώζεται όσο και αν υποταχθεί στο σύστημα.
Σίγουρα δεν είναι εύκολο να νικήσεις το φόβο που σπέρνει η βάρβαρη εξουσία των μονοπωλίων, όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Δεν χωρούν πια δισταγμοί! Η εξουσία  τους  μπορεί να δείχνει σήμερα πολύ ισχυρή αλλά δεν είναι παντοτινή.  Μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να δυσκολέψουμε τις αποφάσεις τους, να αποτρέψουμε και να καθυστερήσουμε την επίθεση, να κερδίσουμε έδαφος, να ετοιμαστούμε για τους αγώνες που απαιτούνται και που θα ξεσπάσουν, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ορθώνουμε το ανάστημά μας και απαντάμε σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές της κρίσης τοπικά και πανελλαδικά με την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις τοπικές εκλογές.


Μαρία Παπαδοπούλου  (υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Φακιρίδη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.