Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Με σκληρή κριτική κατά της διοίκησης της Περιφέρειας,η κεντρική ομιλία των Παυλίδη-Μέτιου στην Κομοτηνή

Σε πανηγυρικό κλίμα στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 10 Μαΐου, η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έδωσαν βροντερό μήνυμα ότι η ώρα της αλλαγής ήρθε όχι μόνο για την Ροδόπη αλλά και για ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η απερχόμενη διοίκηση Γιαννακίδη απεδείχθη άκρως ανεπαρκής και επικίνδυνη.

Κατά την διάρκεια της εισήγησής του ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης μετέφερε στους παρευρισκόμενους το μήνυμα της νίκης της «Περιφερειακής Αναγέννησης».

Χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Η υπομονή της κοινωνίας σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜΘ, και ιδιαίτερα στον νομό Ροδόπης, εξαντλήθηκε. Κούρασε τη Ροδόπη το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του κ. Γιαννακίδη επί μία 20ετία. Οι πολίτες περιμένουν το νέο, το διαφορετικό, το αναπτυξιακό, κάτι το οποίο η σημερινή διοίκηση δεν μπορεί να υλοποιήσει. Καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ολόκληρη η Ροδόπη υστερεί, πέραν των άλλων, σε βασικές υποδομές. H παντελής έλλειψη σύγχρονης οδοποιίας, καθιστά την πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της ΠΕ Ροδόπης, αν όχι ανέφικτη, πραγματικά δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από τις επονομαζόμενες «ιρλανδικές διαβάσεις» του τρόμου. Ο δε κίνδυνος που υπάρχει εντείνεται ακόμη περισσότερο για τις ευπαθείς ομάδες, σε περίπτωση ανάγκης διακομιδής τους για λόγους υγείας.»
«Εμείς δεν θα ήμασταν εδώ αν δεν πιστεύαμε ότι υπάρχει ελπίδα. Θέλουμε και μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια, χωρίς να ντρεπόμαστε για τις επιλογές μας, για το έργο μας. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με όρεξη, να πολεμήσουμε τα προβλήματά μας, να εξαφανίσουμε τα μειονεκτήματά μας, να σταματήσουμε την πτώση, να ανοίξουμε τον δρόμο για την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Η ανεργία, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι στην Ροδόπη ακόμη πιο έντονο. Όταν όλες οι περιφέρειες βιώνουν την κρίση και έχουν πτώση στο ΑΕΠ των κατοίκων τους, η ανεπάρκεια της σημερινής διοίκησης Γιαννακίδη έχει διπλάσια και τριπλάσια πτώση, γιγαντώνοντας το βιοποριστικό πρόβλημα των κατοίκων της Περιφέρειάς μας. Φτάσαμε να είμαστε λόγω της ανικανότητας της σημερινής διοίκησης Γιαννακίδη η Περιφέρεια με την χαμηλότερη απορροφητικότητα σε έργα και τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Σήμερα υπάρχουν 2 επιλογές: είτε της υπανάπτυξης και της κατρακύλας είτε της δράσης και της ανάπτυξης. Και αυτή την δεύτερη επιλογή στηρίζει η ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’, μια παράταξη ο μόνος εντολέας της οποίας είναι η κοινωνία. Κανένας άλλος δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει εντολέας μας.»(δτ συνδυασμού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.