Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Παρ ολίγο τραγωδία σήμερα στην διάβαση του Λίσσου στον Ιμερο.Για τη γέφυρα στον Ιμερο έκανε προ λίγων ημερών ερώτηση στη Βουλή και ο Τέρενς Κουίκ

Λίγες μόνο μέρες μετά από την ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την γέφυρα στον ποταμό Λίσσο στην διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου και παρ ολίγο σήμερα να έχουμε δυστύχημα όταν οδηγός από το Νέο Σιδηροχώρι επιχείρησε να περάσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο τα φουσκωμένα νερά του ποταμού.Το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός.Είναι προφανές ότι τις μέρες αυτές με τις έντονες βροχοπτώσεις η προσπέλαση των ιρλανδικών διαβάσεων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα πρέπει να αποφεύγεται.
Πηγή της φωτό ο Π.Δ.από τον Ίμερο.



Για την ιστορία η ερώτηση του Κουίκ ακολουθεί:
 ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :
YΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
ΘΕΜΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΜΕΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

κ. κ. Υπουργοί,
Σε επίσκεψη μου στο χωριό Ίμερο του νομού Ροδόπης δέχτηκα τα έντονα παράπονα των κατοίκων, επειδή χρόνια τώρα Αυτοδιοίκηση και κυβερνήσεις τους κοροϊδεύουν με την μη κατασκευή Γέφυρας, η οποία ενώνει στην περιοχή τους την Μαρώνεια με το Φανάρι.
Για αυτούς η συγκεκριμένη γέφυρα αξιολογείται ως πολύ σημαντική, όχι μόνο για την καθημερινότητα τους, αλλά και για την τουριστική τους ανάπτυξη.
Οφείλω επίσης να σας πω ότι μου περιέγραψαν με μελανά χρώματα και το γνωστό σκηνικό σε κάθε προεκλογική περίοδο να καταφθάνουν εκεί συνεργεία «που τρυπάνε και μελετάνε» - ποιος ξέρει με τι κόστος - και μετά η απόλυτη σιωπή και αδράνεια.
Με αυτές τις διαπιστώσεις σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:
1.     Τι πρόβλεψη υπάρχει για τη κατασκευή αυτής της γέφυρας; Υπάρχουν μελέτες; Υπάρχουν τελικά σχέδια; Έχουν δεσμευθεί τα  σχετικά κονδύλια;
2.     Αντιλαμβάνεσθε ότι ο πολίτης επί της ουσίας δεν ενδιαφέρεται, εάν ένα έργο που του βελτιώνει το επίπεδο ζωής του, το κατασκευάζει το Υπουργείο, η Περιφέρεια ή ο Δήμος; Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει το έργο!
3.     Το γνωρίζετε ότι, ελλείψει γέφυρας, έχουν χαθεί στο παρελθόν ανθρώπινες ζωές, αλλά και ζώα, προσπαθώντας να περάσουν τον ποταμό, μέρες με βροχές; Με την αμέλεια στην μη εκτέλεση του έργου, θα πάρετε την ευθύνη για άλλες απώλειες ανθρώπων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

2 σχόλια:

  1. Φτανει ρε με τον πολιτικαντισμό. Η Περιφερεια ολοκληρωσε την μελέτη και θα χρημοτοδοτηθει η κατασκευη της. Τον Τέρενς περιμεναμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕπΟΜΕΝΗΣ 20ΕΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.