Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ

Η ματιά των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών Ροδόπης για τη λειουργία του κάθετου άξονα προς τη Βουλγαρία ,θεωρητικά,θα πρεπε να έχει περισσότερο "περιφερειακά" χαρακτηριστικά και να συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο μεταφορών.Ιδού οι απόψεις τους :






Νίκος Τσουμαρέλης,Ελληνική Αυγή:"Εντατικοποίηση Συνοριακών Ελέγχων "



Εντατικοποίηση Συνοριακών Ελέγχων με σκοπό την αποτροπή του λαθρεμπορίου από υπάλληλο της ΔνσηςΟικονομικού στους συνοριακούς σταθμούς. Περαιτέρω ανάδειξη της Εγνατίας οδού, των λιμανιών και αεροδρομίων της Περιφέρειας με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευσή  τους από χώρες της Βαλκανικής και παρευξείνιας ζώνης.  





Νίκος Βαργεμίδης ,Λαική Συσπείρωση :"Με τις κατάλληλες πολιτικές μπορεί να συμβάλει της συνεργασίας των δύο λαών"

Έργο ενταγμένο στην πολιτική ανάπτυξης δικτύων μεταφοράς μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. που υπηρετεί τους κανόνες της «ελεύθερης» αγοράς.
Από μονό του δεν φέρνει την «άνοιξη» στους λαούς των χωρών.
Με τις  κατάλληλες  κοινωνικές, πολιτικές προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ισότιμης συνεργασίας προς όφελος των δυο λαών.   


Κώστας Βουζουκίδης,Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας:"Θα δώσει πρόσθετη αξία όταν υπάρξουν τουριστικές υποδομές"


Υπέροχες Παραλίες,   Πανέμορφος Ορεινός  Όγκος, Μοναδικά Αρχαιολογικά και Θρησκευτικά Μνημεία.
Πλούτος Αναξιοποίητος. Ανύπαρκτες Τουριστικές Υποδομές.
Πλήθος από σχεδιασμούς, πληρωμές  μελετών και ταξιδάκια ημετέρων με μηδενικά αποτελέσματα.
Τα κουνούπια τρεφόμενα  καλά από τις χιλιάδες ευρώ που αναποτελεσματικά σπαταλούνται, απομακρύνουν  κάθε τουριστική προσπάθεια.
Ο κάθετος άξονας  που ακόμη υπολειτουργεί  θα δώσει πρόσθετη αξία όταν υπάρξουν τουριστικές υποδομές.Διαφορικά  ο κάθετος άξονας  θα είναι απλώς για διέλευση  όπως και την πρωτομαγιά διαπιστώσαμε.

Παύλος Δαμιανίδης ,Κοινωνική Συμμαχία:"Μία από τις μεγαλύτερες υποδομές της Βόρειας Ελλάδας"


Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποδομές της Ροδόπης και της Βόρειας Ελλάδας την οποία πιστέψαμε και στηρίξαμε .Με την λειτουργία του ο άξονας θα αλλάξει τα οικονομικά στοιχεία του τόπου μας ανοίγοντας νέες προοπτικές στους τομείς των μεταφορών, της οικονομίας και του τουρισμού.






Απόστολος Κουτάβας,Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση :"Βασική προτεραιότητα η ολοκλήρωσή του



Ο κάθετος άξονας έχει μείνει ημιτελής δεδομένου ότι δεν συνδέεται με την Εγνατία με αποτέλεσμα να μην δείχνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει όσον αφορά στην ανάπτυξη της περιοχή μας. Άρα λοιπόν είναι βασική προτεραιότητα μας η ολοκλήρωσή του






Σταύρος Ματζίρης ,Οικολογία Αλληλεγγύη :"Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων των 2 λαών"

Ο κάθετος άξονας Ελλάδας- Βουλγαρίας μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο








Χρήστος Μέτιος,Περιφερειακή Αναγέννηση :"Πρέπει να σταματήσει το παραεμπόριο" 


Είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να κινούμαστε άμεσα και με ασφάλεια προς τη Βουλγαρία. Είναι χρήσιμο και επωφελές να φέρουμε κοντά μας τους βόρειους γείτονές μας. Όμως το παρεμπόριο που πλήττει τους επαγγελματίες μας πρέπει να σταματήσει.






Μαρία Τσατλίδου,Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ:"Θα ενισχύσει την αναζήτηση φθηνών εργατικών χεριών"

Ο οδικός άξονας Ελλάδας Βουλγαρίας ήρθε να επικαιροποιήσει και να ενισχύσει την αναζήτηση φθηνών εργατικών χεριών για το ελληνικό κεφάλαιο αδιαφορώντας για την ανεργία και τη φτώχια που σπέρνει. Η πρόταση για άνοιγμα όλων των εργοστασίων με εργατικό έλεγχο είναι η απάντηση για παραγωγική ανάπτυξη του τόπου με βάση τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση  για δουλειά με δικαιώματα για όλους. Παλεύουμε για οδικούς άξονες που είναι γέφυρες των λαών και βάζουν φραγμό στην ανθρωποφάγο ασυλία του κεφαλαίου.

Αλέξανδρος Τσίγκας,Γνώση και Συνεργασία:"Ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού"



Υποκίνηση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε ήπιες μορφές Τουρισμού να ενσωματώσουν στις υπηρεσίες τους τον ιστορικό, φιλοσοφικό και πολιτισμικό τουρισμό σε συνδυασμό με την συνδιοργάνωση συνεδρίων παγκοσμίου εμβέλειας. Η Θράκη ειναι η γενέτειρα πολλών φιλοσόφων ειδικά προσωκρατικών και που τέτοια συνέδρια θα προσελκύσουν διαφορετικού τύπου επισκέπτες για την αναβάθμιση του τουρισμού στην περιοχή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.