Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Νέος κύκλος παρουσιάσεων προεκλογικών θέσεων ,των Αντιπεριφερειαρχών της Ροδόπης, ξεκινάμε σήμερα έστω και αργά.Καταφέραμε λοιπόν και επικοινωνήσαμε με όλους ζητώντας τους τις λεζάντες για 5 φωτογραφίες θεματικές ενότητες.Ζητήσαμε δε αυτές να μην ξεπερνούν τις 50 λέξεις κάτι που δεν έγινε απόλυτα   κατανοητό ίσως και λόγω της πίεσης του χρόνου.Έτσι κάποιοι έδωσαν σύντομες απαντήσεις ενώ άλλοι μακροσκελέστερες. Εμείς ,μετά από συζήτηση και μην έχοντας πλέον περιθώρια, θα παρουσιάσουμε τις θέσεις έτσι όπως μας εστάλησαν αφήνοντας τους χρήστες της σελίδες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.Σήμερα ξεκινάμε με τα αγροτικά.Η σειρά των υποψηφίων θα γίνει με αλφαβητική σειρά και στη συνέχεια κυκλικά για λόγους ίσης μεταχείρισής τους .Τους ευχαριστούμε λοιπόν για την ανταπόκρισή τους και ιδού οι θέσεις τους:


Νίκος Βαργεμίδης(υποψ.Περιφερειάρχης Χρήστος Τρέλλης):


"Εφαρμογή πολιτικής στήριξης της ντόπιας αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής που θα ανταποκρίνεται στις  διατροφικές ανάγκες, θα προωθεί την αυτάρκεια της χώρας μας, θα διασφαλίζει το εισόδημα και την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Οι εδαφικές, κλιματολογικές,  επιστημονικές προϋποθέσεις, η εργατικότητα των αγροτών υπάρχουν. Απαιτείται ρήξη με τη Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε."


Κωνσταντίνος Βουζουκίδης(υπ.Περιφερειάρχης Τέρενς Κουίκ):


"Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι, Μελισσοκόμοι,Καπνοπαραγωγοί, Ιχθυοτρόφοι σε Απόγνωση.
Αντί να βρίσκονται στο κέντρο του περιφερειακού σχεδιασμού, ως εφαλτήριο της ανάπτυξης, έχουν εγκαταλειφθεί.
Ακριβοί σπόροι, λιπάσματα φυτοφάρμακα, αγροτικό πετρέλαιο και οι τιμές των προϊόντων στάσιμες ή μειούμενες.
Δομές για πρόσθετη αξία στα παραγόμενα πρωτογενούς τομέα ανύπαρκτες.
Διαχείριση  υδάτινων πόρων-Φράγματα «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».
Λύση  ο Ανατρεπτικός Επανασχεδιασμός Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής.

Για να μείνουν οι Νέοι στον Τόπο μας."

Παύλος Δαμιανίδης(υπ.Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης):

"Ολοκληρώνουμε μέσα στο χρόνο το Φράγμα του Ιασίου την μεγαλύτερη αρδευτική υποδομή στην περιφέρεια. έχουμε προχωρήσει στη Ροδόπη μία σειρά από αναδασμούς που αλλάζουν την αγροτική οικονομία. Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών και μέσα από διαθεσμικές συνεργασίες προωθούμε τον αγροτική εξωστρέφεια και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Επίσης υλοποιούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα  με πιλοτικές δράσεις στον αγροτικό τομέα καθώς και με υποστήριξη νέων για την επαγγελματική ενασχόληση τους με τον πρωτογενή τομέα."



Απόστολος Κουτάβας (υπ.Περιφερειάρχης Δημήτρης Μορφίδης):

"Για την "Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση" ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας. Οι πολιτικές των μνημονίων που ακολούθησε πιστά ο νυν περιφερειάρχης και ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γ. Παυλίδης οδήγησαν και τους αγρότες σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Γι' αυτό καλούμε και τους αγρότες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο μας και θέτουμε ως στόχο την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και την μεταποίηση"





Σταύρος Ματζίρης (υπ.Περιφερειάρχης Κατερίνα Γεροστεργίου)




"Η αγροτική παραγωγή αποτελεί για την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» το θεμέλιο λίθο για τη βιώσιμη ευημερία της περιφέρεια μας."






Χρήστος Μέτιος(υπ.Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης):




"Πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών. Αυτό μπορεί να γίνει με αρδευτικά έργα ώστε να αυξηθεί η παραγωγή, με ενέργειες μείωσης του κόστους παραγωγής, με αναδασμούς, με στοχευμένες καλλιέργειες."





Μαρία Τσατλίδου(υπ.Περιφερειάρχης Γιώργος Μποτσίδης):

"    Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ αποτέλεσε βασικό εργαλείο για το μαρασμό της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ενδεικτικά στα χρόνια της «λαμπρής» ευρωπαικής πορείας της χώρας στην ΕΕ η Ελλάδα αναγκάστηκε να μειώσει την αγροτική παραγωγή της από 30% σε μολις 3% της συνολικής οικονομίας χάνοντας το δικαίωμα στις πιο προσοδοφόρες καλλιέργειες πχ στη ζάχαρη και τον καπνό. Έτσι μετατραπήκαμε από κυρίως εξαγωγική σε κυρίως εισαγωγική χώρα ενώ με τα μνημόνια και την φοροεπιδρομή των τελευταίων χρόνων εξαλείφθηκε η μικρη και μεσαία παραγωγή. Οι αγώνες και το πείσμα των αγροτών δείχνουν το δρόμο. Δεν αρκεί η απόσυρση των μνημονίων και των μέτρων φορολόγησης των αγροτών. Είναι αναγκαία η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και την ΚΑΠ για να μπορέσουμε να σχεδιασουμε ξανά μια δυνατή αγροτική ανάπτυξη με κριτήριο την εξασφάλιση διατροφικής επάρκειας του λαού και ανάπτυξη μέσω εξαγωγών ποιοτικών αγροτικών προιόντων."

α    Αλέξανδρος Τσίγκας(υπ.Περιφερειάρχης Βασίλης Τραιφόρος):
"    
"Προτείνουμε την υποκίνηση επιχειρηματιών για την δημιουργία βιομηχανιων τροφίμων μέσω της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.Επίσης την υποκίνηση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, τεχνολογία και μεταποίηση και τουρισμό για την χρηματοδότησης συνεργασιακής ανοικτής καινοτομίας με στόχο την ίδρυση μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος για την ανάπτυξη καινοτομιών (τεχνολογικο, οργανωτικό και τομέα μάρκετινγκ) και με εμπορικό σκοπό.Επίσης προτείνουμε την ανάπτυξη της συμβολαιακής γεωργίας."

      


        Νικόλαος Τσουμαρέλης(υπ. Περιφερειάρχης Χρήστος Κιτσόπουλος):

     
"Απεξάρτηση της Αγροτικής παραγωγής από εγχώρια και ξένα συμφέροντα που δεν θέλουν την Ελλάδα αυτάρκη.
-Επιδότηση της αγροτικής παραγωγής από το ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων.
-Διαγραφή χρεών Ελλήνων αγροτών.
-Θέσπιση ομάδων παραγωγών με σκοπό παραγωγή προϊόντων που ευδοκιμούν στην περιοχή.
-Μητρώο αγροτών με σκοπό την προμήθειά τους με αφορολόγητο πετρέλαιο Ελληνικής παραγωγής και εφοδίων(λιπάσματα-εδαφοβελτιωτικά) από το πλούσιο υπέδαφος μας.
-Προστασία του Ελληνικού περιβάλλοντος από τα φυτοφάρμακα με ορθολογική χρήση.
-Υποχρεωτική ανακύκλωση υπολειμμάτων της αγροτικής παραγωγής για παραγωγή βιολογικών λιπασμάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.