Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

"Προβληματισμένοι οι αγρότες στην Ροδόπη για τις καλλιέργειες καπνού και κερασιών. Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την καταστροφή από την χαλαζόπτωση λέει η Περιφερειακή Αναγέννηση.

Σειρά σημαντικών προβλημάτων αναδεικνύονται κατά την διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου που έχουν τα μέλη τηςΠεριφερειακής Αναγέννησης με πολίτες, παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής τηςΠεριφερειακής Αναγέννησης Γιώργος Παυλίδης, συνοδεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστου Μέτιου και υποψηφίων συμβούλων, επισκέφτηκε την Δευτέρα τους οικισμούς Σώστη, Μεγάλο Πιστό, Ασωμάτους, Ρίζωμα, Θάμνα, Δύμη και Φωλιά. Οι πολίτες, πέραν της θερμής υποδοχής, εξέφρασαν την εντονότατη ανησυχία τους για τον βιοπορισμό τους, ο οποίος εξαρτάται από τον καπνό και την παραγωγή κερασιού.

Ειδικότερα για τον καπνό, οι πολίτες θεωρούν ότι υπήρξε σοβαρή αμέλεια εκ μέρους της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ, η οποία οδηγεί με βεβαιότητα στην απώλεια των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που δικαιούνται. Όσον αφορά, δε, την παραγωγή κερασιών η ανησυχία και η απογοήτευση των κατοίκων ήταν εντονότερη, με σημείο αναφοράς την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός τους συνεταιρισμός λόγω εμπλοκής στην διαδικασία της χρηματοδότησής τους –η οποία είχε ξεκινήσει προ επταετίας.
Αμέσως μετά ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι:
Το ενδιαφέρον της περιφέρειας για τα σημαντικά προβλήματα των πολιτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Ο καπνός και τα κεράσια –τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα του νομού Ροδόπης- πρέπει να προστατευθούν με κάθε τρόπο. Τέλος θέλω να μεταφέρω την αγωνία των κερασοπαραγωγών γιατί, εκτός των άλλων , επλήγησαν από χαλαζόπτωση και επιβάλλεται η γρήγορη κίνηση των διαδικασιών αποζημίωσής τους., 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.