Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

«Καταψηφίστε τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν υποψήφιους αγρότες»!

Φίλος νέος αγρότης ,τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή της Θρακικής Γης ,μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή  την οποία δημοσιεύουμε ,έχοντας ευαισθησία σε θέματα αγροτών (και αγροτικών δικαιωμάτων)θέλοντας δε να συμβάλουμε ,έστω και έτσι,στον πρoεκλογικό διάλογο:

«Σε μία εποχή πραγματικής χρεοκοπίας τα μεγάλα λόγια και οι εξαγγελίες περί επιτυχιών είναι απλά το αμπαλάρισμα της πλέον βίαιης και ανάλγητης πολτικής που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια. Με τον λαό να βρίσκεται σε εξαθλίωση σε αντίθεση με τα διάφορα κομματικά λαμόγια που επί δεκαετίες παντελόνιαζαν το πλεόνασμα της εργασίας του απλού λαού.
Σήμερα και στη Θράκη τα ποσοστά της ανεργίας και της φτώχιας χτυπάνε κόκκινο .Και φυσικά η φτώχια στα χωριά είναι ολοφάνερη.
Κι όμως η γεωργία και ο πρωτογενής τομέας είναι ή μάλλον θα έπρεπε να είναι εκείνος που θα σπρώξει τη χώρα προς τα πάνω και θα της δώσει μία σοβαρή διέξοδο από την κρίση.
Ενας πρωτογενής τομέας όμως σύγχρονος ,με νέους ανθρώπους και ιδέες ,με χρηματοδοτικά εργαλεία και κυρίως οργάνωση και στήριξη από την πολιτεία.
Στα μέρη μας τι είδαμε;
Είδαμε μία παντελή αδιαφορία από τους αρμόδιους όπου κι αν βρίσκονταν αυτοί για τα αγροτικά θέματα.
Πιο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα η ευλογιά. Κατάστρεψε την κτηνοτροφία .Χιλιάδες ζώα σφάχτηκαν στο βωμό της αδιαφορίας και της κυβερνητικής κοροϊδίας που ξεφτίλισε την πλέον ζωντανή τάξη της περιοχής .Με τις αποζημιώσεις που ήρθαν αργά σαν ψίχουλα ,σαν βοήθημα ,οι κτηνοτρόφοι ένιωσαν στο πετσί τους πως παρά την κρίση σε αυτήν την χώρα τίποτα δεν αλλάζει.
Τα καπνά πάνε κατά διαόλου με το ψαλίδι στις επιδοτήσεις να οδηγεί στη φτώχια και άλλες οικογένειες .Οικογένειες που ευτυχώς είχαν τα καπνά και μπόρεσαν να ζήσουν μετά από τις χιλιάδες απολύσεις από τα εργοστάσια .
Ο πρωτογενής τομέας λοιπόν αργοπεθαίνει μέσα στην αδιαφορία με τις ευθύνες να βαρύνουν και τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες που εξαφανισμένοι επί χρόνια γυρνάνε τώρα τα χωριά να χτυπήσουν πλάτες και να χαϊδέψουν αυτιά. Να κλέψουν την ψήφο μας και μετά πάλι να μας ξεχάσουν .
Με τα έργα υποδομής να έχουν από χρόνια σταματήσει .Με τις βροχές των τελευταίων εβδομάδων ,αν είχαμε φράγματα ή λιμνοδεξαμενές ,θα ποτίζαμε χωρίς κόστος όλο το καλοκαίρι. Τώρα τρέχουμε και παρακαλάμε πάλι για τις γεωτρήσεις να μας δώσουν νέες παρατάσεις. Σε λίγο δεν θα συμφέρει να ποτίζουμε .
Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που στηρίζει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων και εισροών αυτόν τον τόπο. Χωρίς τον πρωτογενή τομέα η Ροδόπη θα είχε καταστραφεί προ πολλού.
Σε αυτές τις εκλογές ,μέχρι τώρα δεν ακούσαμε τίποτα για μας τους αγρότες. Και αυτό είναι απίστευτο! Ακούμε ελάχιστα και βλέπουμε μόνο φωτογραφίες .Σαν να μας λένε «μην περιμένετε τίποτα από μας».
Οι εκλογές δεν είναι ούτε πασαρέλα ούτε λαιφ στάιλ. Είναι ένα στοίχημα. Και για να κερδίσουμε κάτι θα πρέπει να παλέψουμε γι αυτό .Και ένα μέσο ,εργαλείο είναι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα διάφορα ψηφοδέλτια. Αυτούς πρέπει να στηρίξουμε για να έχουμε φωνή. Για να γίνουν η φωνή μας .Γιατί και οι ίδιοι θα έχουν και θα ζουν την αγωνία μας.
Ταυτόχρονα ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ εκείνους που μας υποτίμησαν και δεν μας προσκάλεσαν. Που δεν μας υπολόγισαν .Που δεν συμπεριέλαβαν αγρότες στα ψηφοδέλτιά τους.
Ας τους στείλουμε ένα μήνυμα :αν μας έχουν ξεγράψει να τους ξεχάσουμε εμείς πρώτοι.
Πριν είναι αργά.


«Μαρίνος Αντύπας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.