Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

5 εκ ευρώ από την Κυβέρνηση στην Πελοπόννησο ,αμέσως μόλις εμφανίστηκε καταρροικός πυρετος στα αιγοπρόβατα-Στη Θράκη η ευλογιά θέρισε και οι κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν αφού αποζημιώθηκαν 6 μήνες μετά..

Ούτε πάτησε στη Θράκη ο προηγούμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης για να διαπιστώσει ιδίοις όμασι την τραγωδία με την ευλογία που εξαφάνισε χιλιάδες ζώα καταστρέφοντας ουσιαστικά έναν ολόκληρο κλάδο και οδηγώντας σε αδιέξοδο δεκάδες κτηνοτρόφους που είδαν τα κοπάδια τους να εξαφανίζονται από την μια στιγμή στην άλλη .Ολοι θυμούνται τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους για τις αποζημιώσεις για ζώα και ζωοτροφές αλλά και για την καραντίνα που επιβλήθηκε σε πολλές  περιοχές.Αξίζει να διαβάσετε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ για την εμφάνιση μιας άλλης σοβαρής ζωωνόσου στην Πελοπόννησο και την "μεταχείριση " που είχε από την κυβέρνηση ο Πέτρος Τατούλης ,επανεκλεγείς Περιφερειάρχης:

"Το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού που έχει παρουσιαστεί σε κοπάδια προβάτων σε Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία εξασφάλισε από την κυβέρηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Στην σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη συμμετείχαν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στελέχη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, τις διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων απ' όλους τους νομούς της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Κρέατος.
Κατά την σύσκεψη έγινε πλήρης ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι πτυχές του, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής του.
Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως «η υπευθυνότητα, η εμπιστοσύνη και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των κτηνοτρόφων είναι το τρίπτυχο για την ορθή προσέγγιση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος του καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκε σε αιγοπρόβατα στην Πελοπόννησο».
Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων, όπου κατανόησαν το πρόβλημα και υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση, από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία εξασφαλίστηκαν πέντε εκατομμύρια ευρώ, για την αποζημίωση των θανόντων ζώων, την ενίσχυση της αγοράς ζωοτροφών και την αγορά των φαρμάκων για τους ραντισμούς των σταυλικών εγκαταστάσεων.
Επίσης ότι εξασφαλίστηκε και η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες παρά την τεράστια έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν κάνει, όπως είπε, τεράστιο έργο και ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και άμεση προσέγγιση των κρουσμάτων.

3 σχόλια:

  1. Έχουν σοβαρό Περιφερειάρχη εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεχομένως να "καθάρισαν" τον δικό μας με τον τρόπο τους.

      Διαγραφή
  2. Γιώργος Παυλίδης: «Να τελειώνουμε με την ευλογιά των ζώων».

    Μετά τη θανάτωση από τον ιό της ευλογιάς στη Λυκόφη του Έβρου τετρακοσίων (400) περίπου αιγοπροβάτων, ο νέος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, επικοινώνησε με τη Γενική Διεύθυνση της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του μετά τις μεγάλες ζημιές που έχουμε υποστεί και ζήτησε, χωρίς να υποκαθιστά την παρούσα διοίκηση, να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση και η εκρίζωση του νοσήματος στην Περιφέρειά μας. Να διατεθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό και κάθε μέσο προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και να ληφθεί κάθε σχετικό μέτρο. Ζήτησε επίσης από την οικεία Διεύθυνση, να ενεργοποιήσει και τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να παράσχουν τη δέουσα συνδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.