Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

"ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ"....

"Η κάθοδος των Βουλγάρων " λοιπόν ξεκίνησε για να χρησιμοποιήσουμε ,με την "καλή έννοια" την Βυζαντινή ιστορία.Παρά τα τερτίπια του καιρού ,το προηγούμενο Σαββατοκύριακο γέμισαν οι παραλίες με κόσμο ενώ "δυναμικό" ήταν και το παρόν των Βούλγαρων παραθεριστών ,επισκεπτών.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε περίπου 6000 διελεύσεις αυτοκινήτων από τη Βουλγαρία προς το ελληνικό έδαφος.

Αναφέρει ο ΘΣ 
:"Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν μία στις τρεις πινακίδες των αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν στο Φανάρι ήταν βουλγάρικες, όπως παρατηρούσαν λουόμενοι και επιχειρηματίες της περιοχής. Μια παρατήρηση με την οποία συνηγορούν και τα στοιχεία εισόδου οχημάτων από τον συνοριακό σταθμό της Μακάζα. Στο σύνολο του τριημέρου, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος 5.809 οχήματα. Ειδικότερα, την Παρασκευή είχαμε 755 εισόδους, το Σάββατο εκτοξεύτηκαν σε 3.289, ενώ την Κυριακή περιορίστηκαν εκ νέου σε 1.765. Προφανώς η Ροδόπη δεν ήταν αποκλειστικός προορισμός για τους επισκέπτες, που πέρασαν στη διάρκεια του τριημέρου τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά κατά κοινή ομολογία συγκράτησε τη «μερίδα του λέοντος» και γέμισε τις παραλίες της με πολλούς λουόμενους, ενίοτε και καλούς πελάτες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της. "
Η ΘΓ επικοινώνησε με επαγγελματίες του Φαναρίου. Επαγγελματίας του χώρου της εστίασης μας είπε χαρακτηριστικά:"ευτυχώς που έρχονται οι Βούλγαροι.Αλλιώς δεν ξέρω τι θα κάναμε.Οι έλληνες πλέον γονάτισαν από τις εφορίες και τα χαράτσια.Λίγοι πάνε στις ταβέρνες ενώ δεν πάνε και στα μπαράκια αλλά στις ομπρέλες του Δήμου." .Άλλος επαγγελματίας μας είπε ότι  περιμένει η  κίνηση από Βουλγαρία να κορυφωθεί μετά τις 20 Ιουλίου όταν θα κατέβουν "οι λεφτάδες που δεν ξέρουν τί ξοδεύουν"!Μακάρι.Αν σκεφτεί κανείς 6-7000 άτομα κάθε Σαββατοκύριακο στις παραλίες της Ροδόπης ,για αρχή ,είναι ένα πολύ παρήγορο στοιχείο πάνω στο οποίο θα πρέπει ο τοπικοί φορείς να "χτίσουν" το μέλλον.

1 σχόλιο:

  1. ..."ευτυχώς που έρχονται οι Βούλγαροι.Αλλιώς δεν ξέρω τι θα κάναμε.Οι έλληνες πλέον γονάτισαν από τις εφορίες και τα χαράτσια.Λίγοι πάνε στις ταβέρνες ενώ δεν πάνε και στα μπαράκια αλλά στις ομπρέλες του Δήμου."...
    ...ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΩΝΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΘΩΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.