Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΠΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΚΑΔΩΝ-Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Τεράστια η ζημιά που προκάλεσε η χαλαζόπτωση του Σαββάτου στις καπνοκαλλιέργειες των χωριών των Γιακάδων και όχι μόνο ,αφού η ένταση αλλά και το μέγεθος της ήταν τέτοια που κατέστρεψε ολοκληρωτικά τις φυτείες με τα πρώιμα καπνά.

Σήμερα στα Σύμβολα,στον τόπο της ζημιάς βρέθηκε ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ο οποίος συνοδευόμενος από τον τοπικό σύμβουλο Κομοτηνής των Συμβόλων κ Εκρέμ διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής.


Τα φύλλα των καπνών έχουν καταστραφεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% ενώ πολλά φυτά δεν έχουν κανένα φύλλο ανέπαφο άρα η ζημιά είναι ολοκληρωτική.

Το χαλάζι έπιασε τα χωριά Σύμβολα ,Κάλχας,Ιάμπολις ,Σιδεράδες ,Λαμπρό και ήρθε να προστεθεί στην εντομολογική προσβολή που υποβάθμισε ήδη την ποιότητά τους και για την οποία ευθύνονται οι βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα γίνει η αναγγελία της θεομηνίας και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι
εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.Οι αγρότες ζητούν δίκαιες εκτιμήσεις και επίσπευση των διαδικασιών οι οποίες θα οδηγήσουν στην έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων αφού οι οικογένειές τους έχουν πλέον ως μόνη πρόσοδο την καπνοκαλλιέργεια αιτήματα που στηρίζει απόλυτα και υπερθεματίζει ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τσαλικίδης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.