Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Υπουργείο Οικονομικών: Διαψεύδει την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης

Η απαλλαγή αυτή προβλέπεται ρητά στο νόμο ως προς τα εισοδήματα του 2013. Προκύπτει, επίσης, σαφώς ερμηνευτικά και από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως  προς τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου του 2014 και εξής»

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών τα περί επιβολής φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «η απαλλαγή αυτή προβλέπεται ρητά στο νόμο ως προς τα εισοδήματα του 2013. Προκύπτει, επίσης, σαφώς ερμηνευτικά και από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως  προς τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου του 2014 και εξής».



Κατά συνέπεια, τονίζει το υπουργείο, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.

Νωρίτερα, όπως έγραφε το newmoney.gr, η προσωρινή λύση που έδινε το υπουργείο, ήταν να στείλει «σήμα» στις εφορίες, για να ενημερώνουν τους έντρομους πολίτες πως δεν πρόκειται να πληρώσουν «νέο φόρο».

Για να απαλλαγούν οριστικά, όμως, θα πρέπει, και τυπικά, να υπογραφεί ή να ψηφιστεί μία νέα διάταξη, η οποία ετοιμάζεται και θα ξεκαθαρίζει πως το εισόδημα από ιδιοκατοίκηση δεν θα προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα των πολιτών.

Το λάθος εντοπίζεται στην κωδικοποίηση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) που ψηφίστηκε πριν μισό χρόνο. Αυτός ενσωματώνει παλαιές και νέες υφιστάμενες διατάξεις, αλλά, λόγω ενός «λάθους», έκρυβε τελικά και ένα «νέο φόρο» για τους πολίτες.

Το λάθος εντοπίστηκε ήδη από λογιστές και φορολογουμένους, που κατέφυγαν στις εφορίες και έγιναν αιτία να δοθεί εντολή στους εφόρους να καθησυχάζουν τους πολίτες πως δεν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για εισόδημα από ιδιοκατοίκηση.

Κ.Π.(newmoney.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.