Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μάχη με τα κουνούπια στη Ροδόπη –Μάχη με τις ακρίδες(!) στο Κίρτζαλι-Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις «πληγής του Φαραώ» στη γειτονική χώρα-Καμία ενημέρωση των ελληνικών αρχών

Κι ενώ εμείς στην ημέτερη επικράτεια δίνουμε την …ασύμμετρη μάχη με τα κουνούπια που λόγω των απίστευτων βροχοπτώσεων αυξάνονται και πληθύνονται ,στη γειτονική Βουλγαρία δίνουν την μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων 30 ετών με τις ακρίδες .Το φαινόμενο έχει πάρει,σύμφωνα με πληροφορίες της ΘΓ ανεξέλεγκτες διαστάσεις και χρειάστηκε η επιστράτευση ελικοπτέρων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για ψεκασμούς προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τεράστιο φαινόμενο το οποίο ενδημεί στο νότο της Βουλγαρίας.
Μάλιστα είναι προφανές πως τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ακρίδων «Μαρόκου» είναι εξαιρετικά βαριά και δεν έχουν σχέση με την ακμαιοκτονία που γίνεται στα μέρη μας για τα κουνούπια.
Όπως αναφέρουν δε δημοσιεύματα ΜΜΕ του γειτονικού μας Κίρτζαλι ήδη για την μάχη κατά της ακρίδας έχουν δοθεί από την Περιφέρεια Κίρτζαλι 250.000 λέβα για την από αέρος καταπολέμηση του εντόμου.Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι:  Chernoochene( 15 100 στρέμματα), Ardinsko (6700 στρέμματα), Dzhebel(7980 στρέμματ , Momchilgrad(5280 στρ) ,Kirovskaya  (4680 στρ)και Krumovgrad  (3300στρ).
2 ελικόπτερα από τη Βάρνα έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 21 πτήσεις ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βουλγαρικού τύπου ένας εκ των πιλότων των ελικοπτέρων δήλωσε πως στα 28 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά «πρώτη φορά είδε τέτοιου μεγέθους επιδρομή».
Παράλληλα με τον από αέρος ψεκασμό συνεχίζεται και η επίγεια μάχη σε 50.0000 στρέμματα(με ψεκαστήρες).

Οι φετεινές ,ακραίες κλιματολογικές συνθήκες τελικά οδηγούν σε πολλά δεινά.Είναι προφανές ότι οι ελληνικές αρχές (δηλώνουν παντελώς ανενημέρωτες για το πρόβλημα)θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή γιατί αν η μάστιγα επεκταθεί σε ελληνικό έδαφος τότε η καταστροφή στα χωράφια θα είναι ανυπολόγιστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.