Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Οι 5 υποψήφιοι Δήμαρχοι Κομοτηνής για την ΒΙΠΕ Κομοτηνής -ανεργία

Συγκεντρώσαμε όλες τις απαντήσεις -λεζάντες για τις φωτογραφίες που στείλαμε στους υποψηφίους Δημάρχους Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, Φελίνα Καζάκου, Νεκτάριο Δαπέργολα,Ελένη Λαφτσή και Νίκο Φακιρίδη.Οι απαντήσεις τους ,πραγματικά ,έχουν ενδιαφέρον ,άλλες συναφείς και άλλες εκ διαμέτρου αντίθετες λογικό βέβαια....Θα παρουσιάζουμε ανα δύο μέρες τις απαντήσεις που όλοι έδωσαν για κάθε ενότητα φωτογραφία.Η σειρά των υποψηφίων ,για την αποφυγή αδικιών θα γίνεται κυκλικά.Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κομοτηνής λοιπόν και τα συμπεράσματα δικά σας.

Φωτογραφία :Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής


Γιώργος Πετρίδης
:Μια εικόνα - ανάμνηση της πάλαι ποτέ ελπιδοφόρας αναπτυξιακής προοπτικής αυτού του τόπου. Οι πολιτικές αστοχίες και παλινωδίες της Κεντρικής Διοίκησης επέφεραν τον μαρασμό και την εγκατάλειψη της άλλοτε ανθούσας Βιομηχανικής περιοχής μας. Σήμερα το στοίχημα είναι να πειστεί η Ελληνική πολιτεία για την αναγκαιότητα να τεθούν εκ νέου οι θεσμικές εκείνες βάσεις, που θα ξαναδώσουν την οικονομική πνοή στην περιοχή.  




Φελίνα ΚαζάκουΑπό την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δυστυχώς δεν μπορεί να παρέμβει και να επηρεάσει τις κεντρικές αποφάσεις, κυρίως δε σε μια περίοδο που η ανεργία πλήττει τους πολίτες όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ωστόσο, στόχος μας είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για την απασχόληση αλλά και η ενεργοποίηση των δομών στήριξης των ευάλωτων οικονομικά συνδημοτών μας.






Νεκτάριος Δαπέργολας: Η εικόνα της κατάρρευσης της χώρας σε μια εικόνα. Όχι, δεν φταίει ο δήμος, φταίνε όμως όσοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και ακόμα κυβερνάνε, τα φυντάνια της κομματοκρατίας. Της ίδιας που κάνει κουμάντο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.




Ελένη Λαφτσή: Η τραγική κατάσταση της ΒΙΠΕ δεν ήρθε από τον Θεό. Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα και διεύθυνση. Λέγονται Σαμαράς και Βενιζέλος, λέγονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγονται στην περιοχή μας Γιώργος Πετρίδης  και Φελίνα Καζάκου. Η φτώχεια και η ανεργία έχουν φτάσει στα ύψη και στην πόλη μας. Εμείς λέμε ότι ο δήμος μπορεί να ασκήσει ενεργές πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι στην πρόθεση μας να στηρίξουμε συνεργατικά σχήματα ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.



Νίκος Φακιρίδης: Οι αναπτυξιακοί νόμοι με κίνητρο  το τζάμπα χρήμα, συνέβαλαν στη δημιουργία του χρέους, με αρνητικά αποτελέσματα  για το λαό.Η μονομερής διαγραφή του χρέους με  έξοδο από την Ε.Ε.  και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό  της οικονομίας, .εξασφαλίζει  παραγωγικές μονάδες, μόνιμη απασχόληση με αξιοπρεπές εισόδημα, δωρεάν κοινωνικές παροχές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.