Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

4 «γαλάζιες σημαίες» ο Δήμος Κομοτηνής,καμία ο Δήμος ΜαρώνειαςΣαπών.όλες οι γαλάζιες σημαίες στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Φύσης οι παραλίες με τις γαλάζιες σημαίες στη χώρα μας .
Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 51 χώρες, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με 571 βραβευμένες ακτές, την τρίτη η Τουρκία με 387 ακτές, την τέταρτη η Γαλλία με 379 και την πέμπτη η Πορτογαλία με 298.
Οι παραλίες που πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ,στο Νομό της Ροδόπης είναι το Φανάρι/Camping, η Αρωγή, τοΦανάρι/Δημοτική Πλαζ και η Μέση.

Για μία ακόμη φορά ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών δεν έχει καμία παραλία με γαλάζια σημαία με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσέλκυση τουριστών και την προσβολή του στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.


Το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.

Οι γαλάζιες σημαίες στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

ΕΒΡΟΣ [2]
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δημοτική Πλάζ Αλεξ/πολης
Κυανή Ακτή

ΡΟΔΟΠΗ [4]
Δήμος Κομοτηνής
Φανάρι/Camping
Αρωγή
Φανάρι/Δημοτική
Μέση

ΞΑΝΘΗ [4]
Δήμος Τοπείρου
Μάγγανα
Δήμος Αβδήρων
Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
Μυρωδάτο
Μάνδρα

ΚΑΒΑΛΑ [16]
Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά 2
Πευκάρι 2
Θάσος Πόλη/Λιμανάκι
Πρίνος / Δασύλιο 2

Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 2

Δήμος Καβάλας
Μπάτης
Τόσκα
Καλαμίτσα
Περιγιάλλι
Δήμος Παγγαίου
Αμμόλοφοι
Νέα Ηρακλείτσα
Νέα Πέραμος
Σαρακήνα

Οφρύνιο/Τούζλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.