Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ:"ΑΠΕΚΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ

Ο Αλέξανδρος Τσίγκας είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με το συνδυασμό ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βασίλη Τραιφόρο.









ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

Προτείνουμε την υποκίνηση: της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου για την δημιουργία συνεργασιακής παραγωγής και πωλήσεων και κέντρων logistics (υπάρχει ήδη σχετική τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της ΠΣ του ΔΠΘ)



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το "ψάρι" όπως λέει και ο σοφός λαός "μυρίζει από το κεφάλι". Επομένως ανεξάρτητα από κρισεις ή όχι υπεύθυνος για τις δυσλειτουργίες είναι ο εκάστοτε Διοικητής (ο διοικητικός και ο Ιατρικος). Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διορισμού τους καθώς επίσης και ο τρόπος διοικησης. Θα πρέπει επίσης να σπάσει η παντοδυναμια των Ιατρών στα Νοσοκομεία σχετικα με τις προμήθειες φαρμάκων και άλλου υλικού. Τέλος θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην διοικητική μέριμνα και την διαχείριση όλων των πόρων (πριν και πέρα από κάθε διεκδίκηση, που ειναι θεμιτή) του Νοσοκομέιου. Θα πρέπει επίσης να αρχίσουν τα Νοσοκομείς σε επίπεδο Περιφέρειας να συνεργαζονται σε τομείς κυρίως οργάνωσης και στελέχωσης και γενικώς χρήσης πόρων.

ΧΡΥΣΟΣ

Για το θέμα των Χρυσορυχειων θα ήθελα να αναφέρω  ότι εμείς θα προωθήσουμε επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία με σεβασμο στο περιβάλλον. Μια επένδυση σε ορυχεία χρυσού αποφέρει κέρδη μόνο στον επενδυτη και δεν αφήνει προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και την οικονομία της Θράκης και κατ' επέκταση και της Ελλάδας. Περαιτέρω ο Χρυσός ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται κυρίως σε κοσμήματα και εκεί σταματά λίγο ως πολύ η χρήση του, χωρίς να προσθέτει αξια σε προϊόντα που θα ήταν χρήσιμα στο άνθρωπο. Αυτά τα παραπανω σε συνάρτηση με την μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση κάνουν τετοιου είδους επενδύσεις απαγορευτικές. Θα τις αποκαλούσα απεκδύσεις παρά επενδύσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.