Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στη Βιστωνιδα τα βραδια της Πέμπτης,Παρασκευής και Σαββάτου.Ποια χωρια αφορα η προειδοποίηση της Περιφέρειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Για τη διενέργεια αεροψεκασμού ακμαιοκτονίας  (υπέρμικρου όγκου ULV) για καταπολέμηση των κουνουπιών
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 22-23-24 ΜΑΙΟΥ  2014

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΦυσικό και Αγροτικό Περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή Λίμνης Βιστωνίδας-Σάλπης-Γλυκονερίου-Διαλαμπής-Κοπτερού Ιάσμου και Λίμνης Ισμαρίδας.
ώρα έναρξης:  κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικόδιάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες.
προφυλάξεις: Παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του  ψεκασμού στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές,ωστόσο κατά την εκτέλεση της  πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται στην Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ. 5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9) και του με αριθμ. πρωτ. Υ1/Γ.Π.38755/30-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΦΓΘ-5ΛΘ) εγγράφου του Υπουργείου Υγείας.
Οι εφαρμογή θα γίνει:

με ευθύνη του ανάδοχου φορέα που είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «Ε. Χασκόπουλος, Αεροεφαρμογές Ε.Π.Ε., Π. Βαρελάς, Απολυμαντική Α.Ε.Τ.Ε.»

με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό ULV εφαρμογής.

με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με εγκεκριμένα για το σκοπό αυτό εντομοκτόνα σκευάσματαπου ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Αρ.Πρωτ.5002/50563/15-4-2014 (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΒ-5Η9).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

τηλ.2531354141

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ 

τηλ.2531350408

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.