Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ποιό το νέο περιφερειακό συμβούλιο - 31 συμβούλους ο Γιώργος Παυλίδης- Περ. σύμβουλος Εβρου ο Αρης Γιαννακίδης-Ρεπορταζ του ΠτΘ


Πρόβα… διοίκησης κάνουν από την Κυριακή ο κ. Γιώργος Παυλίδης και οι υποψήφιοι με την «Περιφερειακή Αναγέννηση», που το βράδυ της Κυριακής επικύρωσαν την πρωτιά τους στις περιφερειακές εκλογές, υπερισχύοντας της «Κοινωνικής Συμμαχίας» με 56,34% έναντι 43,66%. Με τον «αέρα» των 7 ποσοστιαίων μονάδων, που είχε αποκτήσει ως προβάδισμα από το πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, η «Περιφερειακή Αναγέννηση» δεν άργησε να πάρει τα ηνία και στην προχθεσινή επαναληπτική αναμέτρηση, οδεύοντας με ασφάλεια προς την τελική επικράτηση. Επικράτηση, που φάνηκε να αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα πρώτα αποτελέσματα, που έγιναν γνωστά λίγη ώρα μετά από το κλείσιμο της κάλπης. Η βραδιά δεν επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και το ισχυρό προβάδισμα, που εμφάνιζε από την αρχή η «Περιφερειακή Αναγέννηση», διατηρήθηκε και παγιώθηκε πάνω από το 55%.


Χρήστος Μέτιος, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης «Ξεκινάμε δυνατά για τη διαμόρφωση μίας νέας πραγματικότητας στην περιοχή μας»


Στην Κομοτηνή, ο παλμός της εκλογικής αναμέτρησης δινόταν κυρίως στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, κ. Χρήστου Μέτιου, όπου η διαφαινόμενη νίκη δημιούργησε κλίμα ευφορίας. Ο κ. Μέτιος δέχτηκε θερμά συγχαρητήρια από συνεργάτες και φίλους, καθώς επίσης από υποστηριχτές της παράταξης, ενώ στη δήλωσή του έκανε λόγο για δικαίωση της προσπάθειας, που έκανε η παράταξη. Αφού ευχαρίστησε όλους, όσου συμμετείχαν στη «μάχη» των περιφερειακών εκλογών, κάνοντας ειδική μνεία στους υποψήφιους συμβούλους που τον πλαισίωσαν, αλλά και στον επικεφαλής της παράταξης, κ. Γιώργο Παυλίδη, δεσμεύτηκε για λογαριασμό της νέας διοίκησης να ξεδιπλώσει ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, ώστε «να καλύψουμε τον χρόνο που χάθηκε, να δώσουμε προοπτική στην Περιφέρεια και το νομό μας, να επαναφέρουμε την περιοχή σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης». «Βάση για ένα καλύτερο μέλλον», επισήμανε, «δεν μπορεί παρά να αποτελούν η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η προστασία των κοινωνικών δομών και του περιβάλλοντος, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και των αναγκών του κάθε πολίτη». «Ξεκινάμε δυνατά για τη διαμόρφωση μίας νέας πραγματικότητας στην περιοχή μας», κατέληξε, «ικανής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών μας, που αξιώνουν δράση και δυναμική. Αξίζουμε και μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο». 



Γιώργος Παυλίδης, νεοκλεγείς περιφερειάρχης ΑΜ-Θ «Για εμάς νίκησε ο τόπος και μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου, χωρίς χρώματα»


Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης, στην πρώτη του δήλωση μετά από διαμόρφωση ασφαλούς εικόνας για τα αποτελέσματα, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες μας έδωσαν θετική ψήφο, την ισχυρή, καθαρή και ομοιόμορφη εντολή σε όλη την Περιφέρεια να αλλάξουμε, να ανακάμψουμε, να κερδίσουμε το μέλλον». Αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες της Περιφέρειας για την εμπιστοσύνη, που του έδειξαν, τόνισε πως «από αυτήν την εκλογική μάχη δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι». «Ευχαριστούμε θερμά και αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «θα συνεργαστούμε ουσιαστικά με όλες τις περιφερειακές παρατάξεις, με όλα τα κόμματα, με όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς, με όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς παράγοντες της Περιφέρειας ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, για μια ισχυρή κοινωνία, για μια κοινωνία με συνοχή, με συνεννόηση, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, που να εμπνέει σεβασμό. Για την Περιφέρεια και την πατρίδα μας. Για εμάς νίκησε ο τόπος και μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου, χωρίς χρώματα. Μόνος μας εντολέας είναι η κοινωνία των πολιτών της Περιφέρειας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που θα βρούμε μπροστά μας. Γνωρίζουμε ότι το φορτίο μας είναι βαρύ. Ο δρόμος μακρύς. Οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους. Δεσμευόμαστε για μια προσγειωμένη πολιτική, ρεαλιστική, δίχως φραστικές υπερβολές, με σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι η ανάκαμψη, η διακριτή περιφερειακή ανάπτυξη και η κοινωνική αλληλεγγύη. Κεντρικός μας στόχος είναι να περιορίσουμε την ανεργία και την φτώχεια. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια, που θα πάρει τη θέση που της αξίζει, πρωταγωνίστρια στη χώρα και στα Βαλκάνια, να μας κάνει περήφανους». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους νέους αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους υποψηφίους για το σκληρό αγώνα, που έδωσαν μαζί του, ενώ ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τα μέλη της οικογένειάς του, τη σύζυγό του Αθηνά και τα παιδιά του Θοδωρή και Μαρίνα. 



Πώς διαμορφώνεται ο «χάρτης» του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ


Ακολουθεί ο «χάρτης» του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, τον οποίο συνθέτουν 51 ονόματα περιφερειακών συμβούλων, που προέρχονται από 8 διαφορετικές περιφερειακές παρατάξεις. Υπενθυμίζεται πως η παράταξη της πλειοψηφίας, η «Περιφερειακή Αναγέννηση», εκλέγει συνολικά 31 συμβούλους. Ακολουθεί η «Κοινωνική Συμμαχία», που θα ασκεί ρόλο μείζονος αντιπολίτευσης και θα εκπροσωπείται από 10 συμβούλους, ενώ βάσει των ποσοστών της πρώτης Κυριακής, οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα έχουν την εξής εκπροσώπηση στο συλλογικό όργανο της Περιφέρειας:



• Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση- 3 σύμβουλοι 
• «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» και «Ελληνική Αυγή»- από 2 συμβούλους 
• «Λαϊκή Συσπείρωση», «Γνώση και Συνεργασία» και «Οικολογία Αλληλεγγύη» από 1 σύμβουλο 



Η κατανομή των εδρών ανά περιφερειακή ενότητα στις 8 παρατάξεις


Οι παραπάνω έδρες κατανέμονται στις 5 περιφερειακές ενότητες ως εξής:



• «Περιφερειακή Αναγέννηση»: 8 στον Έβρο, από 7 σε Ροδόπη και Ξάνθη, από 4 σε Καβάλα και Δράμα και 1 στη Θάσο
• «Κοινωνική Συμμαχία»: 2 έδρες σε κάθε περιφερειακή ενότητα
• «ΡΙΖ.Α.»: από 1 έδρα σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο
• «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας»: από 1 έδρα σε Δράμα και Καβάλα
• «Ελληνική Αυγή»: από 1 έδρα σε Καβάλα και Έβρο



Από τις τρεις τελευταίες παρατάξεις εκλέγονται στο νέο περιφερειακό συμβούλιο μόνο οι επικεφαλής. Ήτοι: 



• Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Χρήστος Τρέλλης στον Έβρο
• Από τη «Γνώση και Συνεργασία» ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος στην Καβάλα 
• Από την «Οικολογία Αλληλεγγύη» η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου στην Καβάλα. 



Ποιους εκλέγουν «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» και «Ελληνική Αυγή»’


Από τις παρατάξεις, που εκλέγουν δύο συμβούλους, τη «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» και την «Ελληνική Αυγή», εκλέγονται σίγουρα οι επικεφαλής τους, κ.κ. Τέρενς Κουίκ και Χρήστος Κιτσόπουλος. Τον κ. Κουίκ, που εκλέγεται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα συνοδεύσει στο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης από τη Δράμα. Αντίστοιχα, τον κ. Κιτσόπουλο από την «Ελληνική Αυγή», που εκλέγεται στον Έβρο, θα τον συνοδεύσει ο κ. Δημήτριος Μιμίδης από την Καβάλα. 



Ποιους συμβούλους και από πού εκλέγει η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» 


Όσον αφορά τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», μαζί με τον επικεφαλής της, κ. Κώστα Μορφίδη, που εκλέγεται στον Έβρο, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα βρίσκονται οι κ.κ. Σπύρος Τουρτούρης και Παντελής Λασκαρίδης, από τη Δράμα και από την Καβάλα αντίστοιχα. 



Στον Έβρο «μετακομίζει» ο Άρης Γιαννακίδης


Από την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία», που εκλέγει 2 συμβούλους σε κάθε περιφερειακή ενότητα, τις αντίστοιχες θέσεις θα καταλάβουν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι πρώτοι σε «σταυρούς» υποψήφιοι σύμβουλοι. Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αφορά στο νομό Έβρου, όπου τη μία έδρα θα καταλάβει ο απερχόμενος περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, και θα τη στερηθεί κατ’ επέκταση ο πρώτος σε «σταυρούς», κ. Βασίλειος Γαλάνης.



Αναλυτικά τα ονόματα των συμβούλων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, είναι τα εξής:



• Έβρος: Άρης Γιαννακίδης και Σταύρος Καβαρατζής
• Ροδόπη: Παύλος Δαμιανίδης και Χακάν Χαλήλ Τεφήκ
• Ξάνθη: Φώτης Καραλίδης και Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά 
• Καβάλα: Αρχέλαος Γρανάς και Αναστάσιος Τσαλδαρίδης 
• Δράμα: Μελέτης Μαυρίδης και Ανέστης Βλαχογιάννης



Οι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι της «Περιφερειακής Αναγέννησης» ανά περιφερειακή ενότητα


Τέλος, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα απαρτίζεται από τους εξής εκλεγέντες συμβούλους της «Περιφερειακής Αναγέννησης»: 



Έβρος
1. Κωνσταντίνος Εξακουστός 
2. Ζηνοβία Ζαχάρη
3. Σωτήριος Μποταϊτης 
4. Ελένη Δημούλη-Τζατζαϊρη
5. Χρήστος Τερτσούδης 
6. Κωνσταντίνος Βενετίδης
7. Ελεονώρα Μοσχοφίδου-Βλάχου
8. Ευάγγελος Βουδούρης



Ροδόπη
1. Οντέρ Μουμίν
2. Νίκος Τσαλικίδης 
3. Αχμέτ Ιμπράμ
4. Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά 
5. Μετίν Μουσταφά 
6. Μουσταφά Κατραντζή
7. Μουλταζά Μουλταζά Ταρκάν 



Ξάνθη 
1. Σπυρίδων Τσιλιγγίρης 
2. Νικόλαος Ευφραιμίδης
3. Μιχαήλ Αμοιρίδης 
4. Ιρφάν Χατζηγκενέ
5. Ιωάννης Μπούτος 
6. Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου
7. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ



Καβάλα
1. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 
2. Χρήστος Γάκης 
3. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης 
4. Σωτήριος Παπαδόπουλος



Θάσος
1. Σταύρος Τσολάκης



Δράμα
1. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος 
2. Κωνσταντίνος Κινατζίδης
3. Γεωργία Χειράκη
4. Χρήστος Λιθηρόπουλος

Θωμάς Σταμούλης
Παρατηρητής της Θράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.