Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γιώργος Κυμπαρίδης ,υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ :«Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται»






Σε μια εποχή που η ιδιότυπη υπερεθνική και διακυβερνητική ένωση 27 κρατών που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει τον κοινό της βηματισμό, οι εκλογές της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών, αποτελούν μια πολύ ξεχωριστή πολιτική στιγμή για την χώρα μας. Η σημαντικότητα λοιπόν, των εκλογών αυτών τονίζεται ιδιαίτερα από το σύστημα καταρχήν διεξαγωγής τους. 

Η σταυροδοσία στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη Ελλάδα έρχεται ως πρώτο δείγμα στην κρίσιμη τούτη ώρα να θέσει στην κυριαρχική εξουσία των πολιτών το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής των εκπροσώπων της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η βαθιά αυτή δημοκρατική διαδικασία πρέπει ή μάλλον θα πρέπει να ενέχει έντονα τα στοιχεία της αξιολόγησης και της ορθής κρίσης, ώστε οι εκπρόσωποί μας να μπορούν να σταθούν επάξια στο δύσκολο έργο τους, που είναι η προάσπιση των συμφερόντων μας και η κατοχύρωση της ισότιμης συμμετοχής μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Σημασία λοιπόν έχει να μπορούμε να ξεχωρίσουμε το εθνικό συμφέρον από το κομματικό όφελος διαχωρίζοντας πλήρως το πεδίο της ταραχώδους εσωτερικής κατάστασης, που εν προκειμένω δεν σχετίζεται με το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η ΕΕ είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές και πολιτικές οντότητες στον κόσμο, μια ενιαία αγορά με κοινή εμπορική, αγροτική και αλιευτική πολιτική, επεκτείνοντας τελευταία το πεδίο δράσης της στον τομέα της κοινής πολιτικής εξωτερικών και ασφαλείας, καθώς και σε θέματα αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας πάνω σε ποινικά θέματα, είναι νομίζω αυτονόητα τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνονται και διαμορφώνονται μέσα από τις προτάσεις των μελών της, η αξία της παρουσίας και ουσιαστικής συμμετοχής των Ελλήνων ευρωβουλευτών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον μας και την ανάπτυξη στον τόπο μας. Η ποιότητα αυτή της συμμετοχής έχει ως βασικό της στοιχείο την πλήρη και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία που θα πρέπει να προβάλλουμε στο πεδίο συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων, ώστε να αποτρέψουμε την επιβολή οριζόντιων πολιτικών στη χώρα μας, που όπως όλοι διαπιστώνουμε αδικεί και πονά.

Η πρόταση που μου έγινε από την Νέα Δημοκρατία, να συμμετέχω στα Ευρωψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, θεωρώ ότι ήταν εξαιρετικά τιμητική για το πρόσωπό μου αλλά και για την περιοχή από την οποία κατάγομαι και στην οποία εγώ βιώνω την καθημερινότητά μου. Είναι πλέον σαφές ότι η Θράκη έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη εκπροσώπησης σε ένα ψηφοδέλτιο, ώστε να τονιστεί ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος της στην Ευρώπη, αφού όπως βλέπουμε από τα στοιχεία, η παρουσία της δεν ήταν τόσο εμφανής αφού ουδέποτε προωθήθηκαν θέματα που αφορούσαν την Ευρωπαϊκή προοπτική της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίησή της.

Η χώρα μας σήμερα όσο ποτέ έχει ανάγκη να «ακουστεί» στις Βρυξέλες και ιδιαίτερα η γενέτειρά μου η Θράκη που αποτελεί το σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή. Η σημασία που πρέπει να δοθεί και δυστυχώς δεν δόθηκε μέχρι σήμερα, είναι τεράστια και ουσιώδης. Η Ευρώπη οφείλει να προστατέψει τα σύνορά της, να δώσει δουλειά στους ακρίτες, που πέντε χρόνια τώρα δοκιμαζόμαστε δεινά στην οικονομική κρίση. Η ανεργία στη περιοχή μας είναι γνωστό ότι είναι η υψηλότερη της Ευρώπης και ίσως παγκόσμια και οπωσδήποτε οφείλουμε εμείς και κυρίως η δική μου γενιά να κρατήσουμε τους νέους μέσα στη χώρα μας και ειδικά εμείς οι Θρακιώτες εδώ στη Θράκη μας.

Η τόνωση της δικής μας αξιοπρέπειας, της δικής μας δυναμικής για να αναδείξουμε τελικά μια αναξιοποίητη περιοχή που μπορεί να αποδώσει στους τομείς ανάπτυξης που όλοι επιθυμούμε, είτε αυτοί εντοπίζονται στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής, είτε στο κομμάτι του τουρισμού, είτε όμως και στο κομμάτι της βιομηχανίας μια και οι υποδομές υφίστανται, είναι θέματα που αποτελούν πρώτιστη υποχρέωση σε περίπτωση εκλογής μου. Όπως επίσης πρώτιστη μέριμνα αποτελεί η αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μπορούν να δώσουν ώθηση και ανάσα στην περιοχή μας.

Επειδή έχω μάθει καλά ότι στη ζωή τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς αγώνα, καθαρή σκέψη και οράματα θα ήθελα να κλείσω χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Στοκχόλμη, που θεωρώ εξαιρετικά επίκαιρο: «Σ’ αυτό τον κόσµο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας µας χρειάζεται όλους τούς άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουµε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.»

Του Γιώργου Κυμπαρίδη, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης - υποψήφιου ευρωβουλευτή ΝΔ
το κείμενο δημοσιεύτηκε στον Παρατηρητή της Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.