Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΤΛΙΔΟΥ:"ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Η Μαρία Τσατλίδου είναι υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΜΘ








ΒΙΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑ

        
Η ερημοποίηση της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και η αύξηση της ανεργίας στην περιοχή μας δεν οφείλονται ούτε στη φορολόγηση του κεφαλαίου ούτε προφανώς στους μετανάστες όπως σπεύδουν διάφοροι να δηλώσουν. Οφείλεται στην εγγενή τάση του κεφαλαίου να αυξάνει την κερδοφορία του εκμεταλλευόμενο τους εργαζόμενους. Η μόνη πραγματική απάντηση απέναντι στο κλείσιμο των εργοστασίων και το υψηλότερο ποσοστο ανεργίας πανελλαδικά (29%) για τη Θράκη είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων κομβικής σημασίας και άνοιγμα των εργοστασίων με εργατικό έλεγχο. Για μια παραγωγή με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι του κεφαλαίου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Η  ιστορία του Γ.Ν Κομοτηνής ακολουθεί την πονεμένη ιστορία της Δημόσιας Υγείας πανελλαδικά. Μια ιστορία κατάρρευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υπό το βάρος της μνημονιακής υποχρηματοδότησης, μια ιστορία εξάντλησης των εργαζόμενων λόγων των δραματικών ελλείψεων, που προβλέπεται να αυξηθούν μέσω της «αξιολόγησης» - απολύσεων. Οι αγώνες των υγειονομικών στη Ροδόπη αποτελούν φάρο διεκδικησης ενός συστήματος δημόσιας και δωρεάν Υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και περίθαλψης για όλους. Κι ένα σχόλιο για το φημολογούμενο «νέο» νοσοκομείο: το νέο αυτό νοσοκομείο δεν θα γίνει μάλλον ποτέ πραγματικότητα όπως όλα δείχνουν… αλλά ακόμα κι  αν οι φήμες συνεχίσουν για την ανέγερσή του ας έχουμε κατά νου ότι η Υγεία δεν είναι 4 τοίχοι. Αν με αγώνες δεν βάλουμε φραγμό στην πολιτική τους , το νέο νοσοκομείο-αν χτιστεί τελικά- θα είναι ένα αψυχο κουφάρι άχρηστο ουσιαστικά στους κατοίκους της Ροδόπης

ΧΡΥΣΟΣ

     
Τα χρυσωρυχεία στη Ροδόπη –όπως ακριβώς και στη Χαλκιδική- αποτελούν την πεμπτουσία της έννοιας της ανάπτυξης για το κεφάλαιο. Ανάπτυξη στη γλώσσα τους σημαίνει ξεπο΄λημα της δημόσιας περιουσιας και του ορυκτού πλούτου σε ιδιώτες, εξορύξεις χωρλίς περιβαλλοντική μελέτη που αποδεδειγμένα αυξάνουν τα τοξικά απόβλητα και οδηγούν σε καταστροφή του περιβάλλοντος και έχουν θανατηφόρες επιδράσεις στην υγεία του λαού. Η ανάπτυξη αυτή που στο όνομα του κέρδους ενός ή κάθε Μπόμπολα σκοτώνουν ανθρώπους και περιβάλλον, μας βρηκαν και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι  τους. Με αγώνες από τα κάτω, με το λαό να οργανώνεται και να παλεύει για την υπεράσπιση της ζωής απέναντι στο κέρδος λίγων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.