Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κομοτηνής στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ για τις παραλίες και την τουριστική ανάπτυξη

Προτελευταία ανάρτηση των υποψηφίων Δημάρχων Κομοτηνής η φωτογραφία από την παραλία της  Αρωγής (προσφάτως επαναβραβευθείσα με γαλάζια σημαία)για την οποία ζητήσαμε λεζάντα -σχόλιο.Σκόπιμα η φωτογραφία δεν προέρχονταν από κάποιο μπαράκι για λόγους δεοντολογίας και αποφυγής ...προεκλογικών παρεξηγήσεων.Η τελευταία φωτογραφία αφορά στον κάθετο άξονα της Νυμφαία.Επειδή την ίδια στείλαμε και σε όλους τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης θα παρουσιάσουμε τις απαντήσεις υποψηφίων σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα την ίδια μέρα ώστε να βγάλετε τα συγκριτικά σας συμπεράσματα.
Η Αρωγή όμως:...

Νεκτάριος Δαπέργολας:"Πέρσι γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω..."


"Αν αυτή η εικόνα η περσινή της παραλίας Αρωγής -  Φαναρίου είναι το μέλλον μας, καλύτερα να ξεχάσουμε και τον όποιον τουρισμό. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω και αυτό το έζησε όλο ο κόσμος, δεν χρειάζεται να του πούμε εμείς τι «έργο» επιτέλεσε ο δήμος εκεί. Τουλάχιστον στο φετεινό κρίσιμο για το καλοκαίρι θα σωθεί η παρτίδα;"





Γιώργος Πετρίδης:"Δημοπρατήσαμε εγκαίρως φέτος τα μπαράκια μετά από αγώνα..."

"Μια παραλία, που αποτελεί ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Καλλικρατικού Δήμου μας. Μετά από άλλον έναν αγώνα δρόμου με τη γραφειοκρατία του Αθηνοκεντρικού κράτους, πετύχαμε να δημοπρατήσουμε εγκαίρως τα μπαράκια της παραλιακής ζώνης. Επιπλέον, ευπρεπίζουμε την περιοχή, προκειμένου να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο τους θερινούς επισκέπτες της.  "       




Νίκος Φακιρίδης:"Δεν μπορεί.λόγω εποχικότητας να στηριχθεί ανάπτυξη στον τουρισμό..."

Δώρο της φύσης στην περιοχή μας. Λαική περιουσία, ελεύθερη πρόσβαση, όχι στην εμπορευματοποίηση, έργα βελτίωσης υποδομών στην παραλία.Ο τουρισμός είναι εποχιακή δραστηριότητα και δεν μπορεί να στηριχτεί ανάπτυξη στον τουρισμό.Κοινωνικοποιημένη παραγωγή με κεντρικό σχέδιο είναι
το βάθρο της ανάπτυξης και  κρατικός φορέας σχεδιασμένης τουριστικής ανάπτυξης το συμπλήρωμά του."





Φελίνα Καζάκου:"Στόχος μας η ενοποίηση της παράλιας ζώνης ως τουριστικό προιόν..."


"Είναι μείζονος σημασίας η διαχείριση της παράκτιας ζώνης, με τη δημιουργία των απαραίτητων έργων υποδομής. Κύριος στόχος μας είναι η ενοποίηση της παραλιακής ζώνης με βάση έναν κοινό χαρακτήρα για ενιαίο τουριστικό προϊόν: τόσο η Εγνατία οδός, όσο και ο κάθετος άξονας φέρνουν κοντά τις παραλίες της Ροδόπης σε χιλιάδες δυνητικούς τουρίστες, κυρίως της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων."






Ελένη Λαφτσή: "Λέμε όχι στο καθεστώς της ετήσιας ομηρίας,να είναι ο Δήμος διαχειριστής ..."



"Εμείς λέμε ότι ο δήμος πρέπει να είναι διαχειριστής αυτού του πλούτου και ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμες λύσεις ώστε να μπορεί κάποιος να επενδύσει με ασφάλεια και αρνούμαστε το καθεστώς της ετήσιας ομηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.