Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής ΑντικαπιταλιστικήςΠαρέμβασης στην Ροδόπη

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία πλήττονται από την κρίση και τις πολιτικές Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ η απάντησή μας σε αυτές τις εκλογές, δεν μπορεί να είναι ψήφος στήριξης της κυρίαρχης πολιτικής. Θα πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας που βιώνουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι αξιοπρεπώς.

Την απάντηση δεν μπορεί να την δώσει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα αλλά οι εργαζόμενοι και ο λαός μέσα από τους κοινωνικούς τους αγώνες. Σε αυτήν την κατεύθυνση δίνουμε σε δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Ροδόπη. Είναι ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο με κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες και τα κινήματα της περιοχής. Η ψήφος στην ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ. δεν πρέπει να είναι ψήφος ανάθεσης. Χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων προκειμένου να μπλοκάρουμε συλλογικά την επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας το επόμενο διάστημα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την δημιουργία μιας κοινωνίας για μας και τις ανάγκες μας.
Στους υποψήφιους συμπεριλαμβάνονται πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μαχητές για την υπεράσπιση και κατάκτηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, νέοι και νέες, στελέχη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ καταγράφεται μία τάση ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ανατρεπτικής δράσης και σκέψης της Αριστεράς και του κινήματος στην περιοχή της Ροδόπης αλλά και συνολικά στην ΑΜΘ.
Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο :
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης : Γιώργος Μποτσίδης :
Δουλεύει ως εργάτης - υδραυλικός στην Αλεξανδρούπολη. Ανήκει για πολλά χρόνια στον χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και έχειενεργό ρόλο στους αγώνες ενάντια στα χρυσωρυχεία στην Θράκη.
Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης : Τσατλίδου Μαρία
Ειδικευόμενη γιατρός στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, μέλος του ΔΣ του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη, σαν φοιτήτρια πρωτοστάτησε μέσα από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ - ΤΕΙ  (ΕΑΑΚ) σε όλες τις ζωντανές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και ειδικότερα στους αγώνες του 2006 - 2007 για να μην περάσει η αναθεώρηση του άρθρου 16 και η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Ως γιατρός έχει δώσει μάχες ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείο της Κομοτηνής αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών για όσους εργάζονται σε αυτό.
Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι :
1. Κατράνα Μαριλένα. Φοιτήτρια της Νομικής Κομοτηνής, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών (ΣΦ) Νομικής "Κώστας Βάρναλης" και του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών. Μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της ΕΑΑΚ. Έχει ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες των Κυπρίων φοιτητών και έχει δώσει αγώνες για την συμπόρευση τους με τους αγώνες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας.





2. Μποτσάκης Κωνσταντίνος. Ειδικευόμενος γιατρός στοΣισμανόγλειο ΓΝ Κομοτηνής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και συμμετείχε στην ΕΑΑΚ. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία του συλλόγου ειδικευομένων στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και έχειενεργή συμμετοχή σε όλους τους αγώνες και τα κινήματα της πόλης.


3. Μυκωνιάτης Γιάννης. Φοιτητής της Νομικής Κομοτηνής, μέλος του ΣΦ Νομικής και της ΕΑΑΚ. Συμμετέχει επίσης στην Πρωτοβουλία Ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ. Έχει δώσει καθημερινές μάχες ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει το πανεπιστήμιο στα χέρια των επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες και τις καταλήψεις που έχουν ξεσπάσει στη Νομική τα τελευταία 3 χρόνια με αίτημα τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Συμμετείχε ως μαθητής στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.
4. Παπαδόπουλος Διονύσης. Φοιτητής της Νομικής Κομοτηνής, μέλος του ΣΦ Νομικής και της ΕΑΑΚ. Πριν έρθει στην Νομική Κομοτηνής σπούδαζε στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας όπου είχε ηγετικό ρόλο στο κίνημα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά για την συγχώνευση σχολών και τμημάτων. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και την ποίηση.
5. Παπακωνσταντίνου Νικολέτα. Γεωπόνος. Έχει τελειώσει την Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Δούλευε για αρκετό διάστημα στα πεντάμηνα προγράμματα του δήμου Κομοτηνής όπου συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Έχει συμμετοχή σε τοπικά κινήματα και συλλογικότητες της Ροδόπης. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ΚικΜπόξινγκ.
6Σουνδουλάκη Ιωάννα. Άνεργη. Μέλος της νΚΑ.








7. Ταγκόπουλος Σωκράτης. Φοιτητής της Νομικής Κομοτηνής, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών (ΣΦ) Νομικής "Κώστας Βάρναλης". Μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και της ΕΑΑΚ. Έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες στην Θράκη για το κλείσιμο των ρατσιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Δένδια για μετανάστες αλλά και για την απομάκρυνση των γραφείων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.





8. Τσαβδαρίδου Ιωάννα. Ειδικευόμενη γιατρός στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενεργό μέλος του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοστάτησε ως μέλος της ΕΑΑΚ στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Είχε ενεργό ρόλο στην Πρωτοβουλία Κατοίκων στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και στην νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.


9. Χαριζάνης ΒασίλειοςΤελειόφοιτος φοιτητής μηχανολογίας περιβάλλοντος. Μέλος της ΕΑΑΚ με ενεργή συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Εργαζόμενος στον επισιτισμό.(ΔΤ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.