Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Τί είναι το Boutique Hotel που επιδιώκεται , ελέω ΤΑΙΠΕΔ, να γίνει το ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής

Με αφορμή την ανάρτηση για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής ως butique hotel η ΘΓ παρουσιάζει τί αυτό σημαίνει...
Τα πρώτα boutique hotels τα συναντάμε στην Αμερική και την Αγγλία στις αρχές του 1980. Κυρίως  ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Τότε ήταν ο τρόπος για να μπορέσουν ξενοδοχειακές μονάδες να περιγράψουν την πολυτέλεια και το μοναδικό περιβάλλον του ξενοδοχείου. Από τότε ο όρος εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι συνήθως μικρές μονάδες με λίγα δωμάτια και οι ξενοδόχοι εστιάζουν στην ποιότητα και όχι  στην ποσότητα. Η διαφορετικότητα των δωματίων και των κεντρικών χώρων θα μπορούσε να είναι μέρος  του όρου boutique hotel. 


Ο στόχος για ένα boutique hotel είναι το επίπεδο της προσωπικής επαφής και εξυπηρέτησης, προϋπόθεση που δεν είναι εφικτή σε κάποιο μεγάλο και απρόσωπο ξενοδοχείο. Στα περισσότερα boutique hotels το προσωπικό γνωρίζει τον πελάτη με το μικρό του όνομα γεγονός που προσδίδει άνεση και οικειότητα. Η προσωπική εποπτεία στην κουζίνα είναι ένα από τα δεδομένα ενός τέτοιου ξενοδοχείου. Στα δωμάτια μπορούμε να συναντήσουμε μπουρνούζια, παντόφλες, είδη περιποίησης, καλλυντικά. Από την άλλη μεριά, στους κεντρικούς χώρους και στο σαλόνι μπορούμε να βρούμε τζάκι και καναπέδες που μας κρατάνε στον όμορφο χώρο. Οι πελάτες χαίρονται τους κοινόχρηστους χώρους περνώντας χρόνο μπροστά από το τζάκι ή διαβάζοντας κάποιο βιβλίο από την βιβλιοθήκη και την  συλλογή του ξενοδοχείου, νιώθουν σαν το σπίτι τους.


Ο επιχειρηματίας εστιάζει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Ο μικρός όγκος  δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να εξοικειωθεί γρήγορα με το περιβάλλον γύρω του και να έχει την αίσθηση ενός ζεστού και φιλικού ξενώνα. Για τον λόγο αυτό, τα boutique hotels στις μέρες μας προτιμώνται από  ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και έχουν την ανάγκη από ένα οικείο και ζεστό χώρο να τους υποδεχθεί μακριά από το σπίτι τους. 

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που συμβάλουν στον όρο boutique hotel και που κάνουν τους πελάτες ενός ξενοδοχείου να θέλουν να επιστρέψουν σ’ αυτό ή να θεωρούν ότι αξίζει να το συζητήσουν με έναν φίλο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.