Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΥΜΑΦΑΙΑΣ:65000 ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 45000 ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ-Η ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 7 ΧΛΜ !

Ως μία από τις κύριες διασυνοριακές διαβάσεις φαίνεται ότι αποτελεί πλέον αυτή της Νυμφαίας Μάκαζα του κάθετου άξονα της Κομοτηνής προς τη Βουλγαρία αφού χιλιάδες είναι εκείνοι που επιλέγουν τον συγκεκριμένο δρόμο για την μετάβασή τους από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία.
Μόνο την Κυριακή πέρασαν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία 65000 άτομα ενώ την αντίστροφη διαδρομή ,από την Βουλγαρία ,την ίδια μέρα ,πέρασαν 45000!Τα νούμερα αυτά αποτελούν νέο ρεκόρ και πιθανολογείται ότι χθες η Νυμφαία είχε ην μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ελληνοβουλγαρική διάβαση και μάλιστα χωρίς να επιτρέπεται ακόμη η κίνηση λεωφορείων και νταλικών!
Η ουρά δε των αυτοκινήτων ,εντός του ελληνικού εδάφους ,την Κυριακή θα έφτανε …μέχρι την Κομοτηνή αφού υπολογίστηκε στα 7 χιλιόμετρα.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον σταθμό της Νυμφαίας καταβάλουν υπεράνθρωπές ,ηρωικές προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους ,προσπαθώντας να μειώσουν την ταλαιπωρία των διερχομένων αναπόφευκτη όμως λόγω του τεράστιου όγκου τους, ωστόσο η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι επί μακρώ αλλά επιβάλλεται ενίσχυση του με μέσα και προσωπικό.
Να σημειωθεί ότι από τους 65000 που πέρασαν τα σύνορα προς Βουλγαρία ,πολλοί είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που επιστρέφουν από το πρώτο κύμα των διακοπών τους ,έλληνες που κάνουν βόλτα για φαγητό και ψώνια και πολλοί Τούρκοι αλλά και έλληνες μουσουλμνάνοι που μεταβαίνουν για προσευχή ,εν μέσω Ραμαζανιού ,στα τζαμιά της νότιας Βουλγαρίας.
Αυτό που ωστόσο επισημαίνεται από όσους γνωρίζουν είναι η έκρηξη που παρουσιάζει τοι παραεμπόριο που αν δεν αντιμετωπιστεί από τα ανύπαρκτα μέχρι στιγμής μεικτά συνεργεία της Περιφέρειας ,θα αποτελέσει γάγγραινα για την οικονομία της περιοχής .


Σάκης Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.