Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ:ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΣΕ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙ


Ο καλός καιρός(επιτέλους) ,η επικείμενη γιορτή του σεκέρ μπαιραμιού και η ουσιαστική έναρξη της περιόδου των αδειών ,οδήγησαν χιλιάδες παραθεριστές στις παραλίες της Ροδόπης .Φυσικά τη μερίδα του λέοντος κέρδισε το Φανάρι και η Αρωγή.Τα μπαράκια εμφάνισαν 100% πληρότητα από τις 11 το πρωί ενώ εμφανής ήταν η παρουσία Βουλγάρωνν ,κυρίως από το Κίρτζαλι ,το Χάσκοβο και το Πλόβτιβ.Πρόχειροι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περισσότερους από 50.000 λουόμενους στην Αρωγή εκ των οποίων σίγουρα οι μισοί και παραπάνω ήταν Βούλγαροι .


Χιλιάδες Ξανθιώτες επίσης επέλεξαν την Αρωγή για το μπάνιο τους .Μια παρακινδυνευμένη εκτίμηση λέει πως στους 10 λουόμενους οι 5 ήταν Βούλγαροι,οι 3 Κομοτηναίοι και οι 2 Ξανθιώτες.
Άξια προσοχής είναι και η συμπεριφορά των Βούλγαρων επισκεπτών πολλοί εκ των οποίων έρχονται με εντυπωσιακά αυτοκίνητα.Οι περισσότεροι επιλέγουν  το χώρο δίπλα από το κάμπιγκ του ΕΟΤ στο Φανάρι και καταναλώνουν ότι έχουν πάρει μαζί τους(μέχρι και παγωτό!) .Βέβαια πολλοί είναι και εκείνοι που κάθονται στα μπαράκια και φυσικά λιγότεροι καταλήγουν στις ταβέρνες και στα σουβλατζίδικα του Φαναρίου(διαπιστώσαμε σοβαρά προβλήματα ταχύτητας στην παροχή υπηρεσιών...).
Η κατάσταση είναι πολλά υποσχόμενη για το μέλλον αρκεί να γίνουν τα σωστά εκείνα βήματα που θα δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ανάπτυξης τουριστικού και όχι παραθεριστικού ρεύματος ,όπως γίνεται σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.