Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Να σταματήσει η "ανθρωπιστική καταστροφή " στην Περιφέρεια ΑΜΘ λεει η "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"

Την Δευτέρα το βράδυ έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειακού σχήματος της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης" ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ΕΒΕ με θέμα την περιφερειακή ανασυγκρότηση και τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην οποία συμμετείχαν ο Σάββας Ρομπόλης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος  Σκορίνης γ.γραμματέας της ΓΕ.ΣΕ.ΒΕ. και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Αποστόλης Κουτάβας.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας, τόνισε πως ουσιαστικά συμφώνησε στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης και χαρακτήρισε αποτυχημένο το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην περιφέρεια. Περιέγραψε με αδρές γραμμές το πρόγραμμα της παράταξης που στόχο έχει το σταμάτημα της ανθρωπιστικής καταστροφής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας. Από την άλλη τόσο ο Νίκος Σκορίνης όσο και ο Σάββας Ρομπόλης περιέγραψαν με σαφήνεια την σημερινή κατάσταση έθεσαν τα ζητήματα που θα προκύψουν από τα νέα μνημόνια που έρχονται και τόνισαν πως ουσιαστικά συγκρούονται δύο "κόσμοι", από την μια η πολιτική των νεοφιλελεύθερων της Μέρκελ και του Σαμαρά και από την άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τους μικρομεσαίους που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την σεισάχθεια για τα χρέη που έχουν, καθώς και την δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για τους μικρομεσαίους. Επίσης τονίστηκε με έμφαση από τον Αποστόλη Κουτάβα ότι το αίτημα της ανατροπής είναι πέρα για πέρα επίκαιρο και εφικτό και εξέφρασε την βεβαιότητα του για την νίκη. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση συζήτηση από τους πολίτες που είχαν γεμίσει την αίθουσα του ΕΒΕ. (Δελτίο τύπου του συνδυασμού Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.