Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Υποψήφιοι ( πάσης φύσεως και θέσεως) προσοχή!Από σήμερα ισχύει οπεριορισμός στις εμφανίσεις σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα

Ότι προλάβατε προλάβατε. Ότι φράγκα σας πήραν , το ίδιο. Από σήμερα ωστόσο Μεγάλη Πασασκευή 18 Απριλιου τίθεται σε ισχύ η , τροποποιηθείσα υπο του Μιχαλάκη, διάταξη που περιορίζει τις εμφανίσεις των υποψηφίων Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων , περιφερειακών και δημοτικων συμβούλων σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και διαδίκτυο. Οι παραβιάσεις τιμωρούνται αυστηρά !
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας οι ενδιαφερόμενοι έχουν τις εξής επιλογές:
α. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας επιτρέπεται η εμφάνιση δύο (2) φορές.
β. Σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας, επιτρέπεται η εμφάνιση μία (1)φορά.
γ. Σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες επιτρέπεται μία (1) εμφάνιση.
Μάλιστα διευκρινίζεται στην συγκεκριμένη νομοθεσία πως  «ως εμφανίσεις, κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, θεωρούνται οι προσωπικές συνεντεύξεις των ανωτέρω υποψηφίων, η συμμετοχή τους σε οργανωμένες συζητήσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που εντάσσονται στα δελτία ειδήσεων, καθώς και η κάλυψη, κατόπιν αιτήματος τους της προεκλογικής τους δραστηριότητας».
Οι εξαιρέσεις
Με βάση τη συγκεκριμένη νομοθεσία δίνεται η δυνατότητα να μετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις χωρίς αυτές να υπολογίζονται μέσα στους περιορισμούς που τίθενται υπό προϋποθέσεις όμως.Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ακόμη πως : «Εμφανίσεις υποψηφίων που είναι αιρετά μονοπρόσωπα όργανα της αυτοδιοίκησης δεν υπόκεινται στους ανωτέρω περιορισμούς, εφόσον οφείλονται σε έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα, που σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους στον οικείο Ο.Τ.Α.».
Οι εμφανίσεις στον έντυπο τύπο δεν υπόκεινται σε περιορισμό

1 σχόλιο:

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.