Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ανδρέας Παπαδόπουλος,υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΑΡ στη ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ:"Ηδιαχείριση των ζητημάτων της Θράκης δεν πρέπει να γίνεται μεεπικοινωνιακούς όρους"


Η διαχείριση των ζητημάτων της Θράκης δεν πρέπει να γίνεται με επικοινωνιακούς όρους

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την συμμετοχή της χώρας στην Ευρώπη

Ο χειρισμός του θέματος με το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την ανεπάρκειά του στο χειρισμό καυτών ζητημάτων


Η ΔΗΜΑΡ μετά από τις εκλογές να πάρει πρωτοβουλία για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς

Εφόσον εκλεγώ θα παραμείνω στην Ευρωβουλή μέχρι το τέλος…


Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα ,στα πλαίσια περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ και τέως εκπρόσωπος τύπου της Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο κ Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη « Γνώση και συνεργασία» Συμεών Σολταρίδη είχε επαφές με φορείς ενώ επικοινώνησε και με δημοσιογράφους.
Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ συνάντησε τον κ Παπαδόπουλο σήμερα το πρωί και είχε μία σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του. Τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεών του ακολουθούν :

Για την υποψηφιότητα του : « Να στείλουμε στην ευρωβουλή κόμματα τα οποία δεν είναι Ευρωσκεπτικιστικά .Εμείς (σσ η ΔΗΜΑΡ) είμαστε ένα κόμμα που στηρίζουμε αταλάντευτα και χωρίς αστερίσκους την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Για τα θέματα της Θράκης: ¨Εμείς στηλιτεύσαμε από την  πρώτη στιγμή το γεγονός ότι θέματα της Θράκης αποτέλεσαν πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης .Είναι ότι χειρότερο. Τα ζητήματα της Θράκης θα πρέπει να τοποθετούνται έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση. Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας.»

Για την πολυπολιτισμικότητα της Θράκης: «Τα θέματα της Θράκης δεν προσεγγίζονται με τηλεοπτικούς όρους. Η διαχείριση σύνθετων ζητημάτων απαιτούν βαθια γνώση.Ο πλούτος της Θράκης είναι η πολυπολιτισμικότητα της .Πρέπει παντού στην Ελλάδα να μάθουμε να ζούμε με το διαφορετικό .Να συνυπάρχουμε με το διαφορετικό. Αυτός είναι και ο πλούτος μιάς χώρας αλλά και το νόημα της συμμετοχής στην Ευρωπαική Ενωση.»

Για τον χειρισμό μειονοτικών ζητημάτων από την Αριστερά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πάρα πολλά λάθη στην συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου του. Τα μπρος πίσω δημιούργησαν πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Ο χειρισμός ανάδειξε την ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ στα καυτά ζητήματα»

 Για την δημιουργία του λεγόμενου τρίτου πόλου από την ΔΗΜΑΡ: «Το ότι δεν προχώρησε αποδεικνύεται από την ύπαρξη πολλών ψηφοδελτίων από το χώρο της Αριστεράς , της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Αυτή η πολυδιάσπαση θα έχει και αρνητικά αποτελέσματα στην κάλπη. Δεν πρέπει να συνεχιστεί μετά τις ευρωεκλογές. Η κάλπη θα δείξει τι θέλουν οι πολίτες. Μετά από τις Ευρωεκλογές η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Εχουμε το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα .Ο κ Κουβέλης είναι πρόσωπο με ευρύτερη αποδοχή. Ελπίζω και θα πιέσουμε ώστε η ΔΗΜΑΡ να πρωταγωνιστήσει στο χώρο αυτό. Μιλάω για ενοποίηση του χώρου. Αν οι κινήσεις γίνουν σωστά τότε ο χώρος θα γίνει πλειοψηφικός στην κοινωνία.»

-         Στο τελευταίο ερώτημά μας «Αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής θα εξαντλήσετε την θητείας σας ;»,απάντησε με τρόπο  καταφατικό:»
-         Προφανώς και θα μείνω στην Ευρωβουλή .Πρόκειται για πολύ μεγάλη εμπειρία για έναν νέο άνθρωπο .Για μία ευκαιρία. Να μείνει εκεί και όχι να χρησιμοποιήσει τις Βρυξέλλες ως εφαλτήριο για κάτι άλλο.»


Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.