Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Από 1 εως 10 Μαίου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος. Ναι στο προαιρετικό άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή 4 Μαίου λέει ο Εμπορικός ΣύλλογοςΚομοτηνής

Σε δελτίο τύπου του Εμπορικου Συλλογου Κομοτηνής αναφέρεται:
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (1-10 Μαΐου)είναι ενδιάμεση εκπτωτική περίοδοςγια τα εμπορικά καταστήματα.

Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  
Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου , η οποία στην παρούσα περίοδο είναι η Κυριακή 4 ΜαΐουΚατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα  μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής να είναι ανοιχτά την Κυριακή 4 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας 11.00- 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.