Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Θα αντέξουμε μέχρι την Ανάσταση;

Στις μέρες μας το «Χριστός Ανέστη» αντικαταστάθηκε ,πρόωρα ,με την αναφώνηση «βγήκαμε στις αγορές»!Η χώρα λοιπόν κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς οικονομίας ,αυτής που ,λίγα χρόνια πριν προεξοφλούσε τον «θάνατό» μας δια της χρεοκοπίας μας.
Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και φυσικά η ατζέντα είναι για μία ακόμη φορά εσωτερική ως επί τω πλείστω…Ο δε σταυρός που ..κουβαλάνε πλέον υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχει μεταμορφώσει τα ψηφοδέλτια τα οποία είναι ένας αχταρμάς «αναγνωρίσιμων»:ποδοσφαιριστών, δημοσιογράφων ,λαικών τραγουδιστών τε και καθηγητών που επί χρόνια ,είχαν πιάσει στασίδι στα τηλεπαράθυρα.
Κι ο κόσμος ζαλισμένος. Μπερδεμένος .Χαμένος μες τη μιζέρια και την έλλειψη ελπίδας παρακολουθεί ένα σόου χωρίς αρχή και τέλος.
Η εποχή που ζούμε ,η πιο βάρβαρη από την μεταπολεμική περίοδο σηματοδοτεί ένα το τέλος των ψευδαισθήσεων .Ταυτόχρονα προοιωνίζει μία νέα φάση. Εκεί στη γωνία στέκονται οι γκιλοτίνες του Ροβεσπιέρου και στο βάθος φαίνεται η Βαστίλη .
Η επανάσταση ,μαύρη, ροζ ή κόκκινη(σίγουρα όχι πράσινη) πλησιάζει..
Και νομοτελειακά Της Σταυρώσεως ακολουθεί ,πάντα ,μία Ανάσταση .
Θα αντέξουμε να τη δούμε;

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ αδέρφια μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.