Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ:ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Θύμα του σκανδάλου με πρωταγωνιστή προϊστάμενο στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος «προμήθευε» μελέτες για έργα τηλεχειρισμού των συστημάτων σε 50 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ανά την επικράτεια την τελευταία δεκαετία προβάλλοντας τη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης, έπεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Δημήτρης Καρασταύρου μαζί με το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ που είχε αποφασίσει για το θέμα, αφού τέθηκαν σε αργία από την Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο.
Η αργία αυτή δεν περιορίστηκε στην ΔΕΥΑ Κομοτηνής, αλλά φαίνεται να επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις που εμπλέχτηκαν στο θέμα, τα μέλη των οποίων τίθενται σε αργία μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχε αποκαλυφθεί πέρυσι το καλοκαίρι όταν ήρθε στη δημοσιότητα πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, στο οποίο τονιζόταν ότι το νόμιμο οικονομικό όφελος από την πληρωμή των μελετών ανέρχεται από το 2004 μέχρι το 2013 στις 400.000 ευρώ.
Αποτέλεσμα ήταν τελικά να τεθούν σε αργία τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ που είχαν αποφασίσει για το θέμα, όμως οι κ. Ναλμπάντης, Τσετινέ και Τσατσαρίδης έκαναν αίτηση αναστολής στο ΣτΕ, παρόλο που ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και άλλα μέλη δεν έχουν κάνει αίτηση, και θα εκτίσουν κανονικά την ποινή μέχρι τα μέσα Αυγούστου, έχοντας κατόπιν τη δυνατότητα να αναλάβουν κανονικά καθήκοντα με τη νέα Δημοτική αρχή.
Η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι τότε, αφού η ΔΕΥΑΚ μπορεί για τρείς μήνες να λειτουργεί με ελλιπές ΔΣ, ενώ άλλωστε τα περισσότερα μέλη του σημερινού ΔΣ δεν ήταν μέλη την επίμαχη περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση και το ένταλμα πληρωμής είχαν ελεγχθεί για τη νομιμότητά τους και εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, για να αλλάξει η κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις του πορίσματος Ρακιτζή.

πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.