Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Επιστολή-καταγγελία για την παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας


Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο επιστολή οικότροφου φοιτητή των εστιών Κομοτηνής, στην οποία καταγγέλλεται η μη τήρηση των κανόνων κοινής ησυχίας στην Πανεπιστημιούπολη, σε περίοδο μάλιστα εξεταστικής περιόδου, και η παρείσφρηση εξωπανεπιστημιακών στις φοιτητικές εστίες. Η επιστολή έχει αποδέκτη τον Πρύτανη του Δημοκριτείου και τους υπεύθυνους των εστιών Κομοτηνής, ενώ έχει κοινοποιηθεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι δεν φέρει υπογραφή, αλλά συνοδεύεται μόνο από την αναγραφή της ιδιότητας του καταγγέλλοντος φοιτητή. Την δημοσιεύουμε, καθώς επιβεβαιώσαμε από μια πρώτη έρευνα ότι η καταγγελία περί παραβίασης του ωραρίου κοινής ησυχίας στις φοιτητικές εστίες είναι βάσιμη, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το υπόλοιπο κείμενο και την αφήγηση των γεγονότων.

Εξάλλου, μία εξόφθαλμη αντίφαση, που εντοπίζεται κατά την ανάγνωση της επίμαχης επιστολής, αφορά στον ισχυρισμό ότι ο καταγγέλλων είναι γιος εισαγγελέα. Κρίνοντας από το γεγονός ότι τα κριτήρια επιλογής δικαιούχων στέγασης είναι κατά βάση εισοδηματικά, κρίνεται σχεδόν αδύνατο να έχει αποκτήσει τέκνο εισαγγελέα την ιδιότητα του οικότροφου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή η συγκεκριμένη αντίφαση δεν ακυρώνει την υπόσταση του προβλήματος, που θίγει ο καταγγέλλων, για το επίμαχο ζήτημα θα φιλοξενήσουμε στο αυριανό φύλλο του «ΠτΘ» την απάντηση του Πρύτανη του Δημοκριτείου ή αρμοδίου μέλους της διοίκησης του Ιδρύματος… 

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής-καταγγελίας...


«Αξιότιμε κ. Πρύτανη και κύριοι υπεύθυνοι των εστιών του ΔΠΘ Κομοτηνής

Είμαι ένας φοιτητής των Οικονομικών Επιστημών επί πτυχίω ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποφοιτώ. Κατοικώ στο Σ3 των εστιών σας στην Πανεπιστημιούπολη. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλές κτιριακές εγκαταστάσεις, ποιοτικές και σύγχρονες, ατομικά WC, συνεχώς ζεστό νερό, και πολλά άλλα, για τα οποία σας είμαι ευγνώμων.

Έχω λοιπόν να αναφέρω το εξής:

Η ώρα είναι 6 το πρωί και μόλις έχει τελειώσει ένα καθημερινό φαινόμενο το οποίο σας περιγράφω αναλυτικά παρακάτω.

Από τις 2 του μηνός Ιουνίου, όταν ξεκίνησε και η εξεταστική περίοδος, κάθε βράδυ μετά τις 23.30 στον 1ο και 2ο όροφο του Σ3 μαζεύονται Έλληνες και αλλοδαποί «φοιτητές» και τραγουδούν μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα παίζει μπουζούκι και κάποιος βαράει ντέφι.

Όταν σχολάει το πανηγύρι είναι δυο συγκεκριμένοι τύποι, μαστουρωμένοι και σε κακά χάλια, οι οποίοι περπατούν στους διαδρόμους κοπανώντας επιδεικτικά τα υποδήματά τους μέχρι να πάει 6. Οπότε και αποχωρούν… Υστέρα από τακτική παρακολούθησή μου, παρατήρησα ότι μερικοί από αυτούς είναι στοιχεία εξωφοιτητικά που κάνουν τον «χαβά τους» να περάσει η ώρα τους και να κάνουν την μαγκιά τους. 

Υπόψη ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από προσωπική μου επίσκεψη και παρατήρηση δεν άλλαξε κάτι.
Από την παρατήρηση ενός φύλακα δεν άλλαξε τίποτα.
Από την αναφορά μου αυτή σε εσάς, παρακαλώ για δικές σας ενέργειες.

Κρίνεται επιβεβλημένη η ΤΗΡΗΣΗ ή ΕΠΙΒΟΛΗ του ωραρίου κοινής ησυχίας.
Ειδικά στην περίοδο της εξεταστικής.

Ο πατέρας μου τυγχάνει να είναι εισαγγελέας στην πόλη την οποία κατοικώ, με ενημέρωσε ότι πρέπει να πληροφορήσω εσάς και τα τοπικά ΜΜΕ, προτού προβεί ο ίδιος σε επόμενη κίνηση.
Δεν σας ζητώ να μου απαντήσετε με λόγια, θέλω με πράξεις, θέλω σήμερα το βράδυ μετά τις 23.00 να μην ακούγεται τίποτα. 
Δεν με αφορούν οι τρόποι και τα μέτρα που θα χρησιμοποιήσετε, αρκεί να είναι αποτελεσματικά. 

Ακόμη και αν πρέπει να μπει η αστυνομία, δεν με ενδιαφέρει κανένα Πανεπιστημιακό άσυλο όταν κυκλοφορούν πρεζάκια στους διαδρόμους, αλλοδαποί, εξωφοιτητικοί παράγοντες, και με ενοχλούν, προσωπικά εμένα αλλά και ολόκληρο κτίριο 200 ατόμων (που αυτήν την στιγμή εκπροσωπώ) και υποφέρουμε καθημερινά. 

Ψεύτικες Λύσεις θεωρούνται:
1. Το να γράψετε τα ονόματά τους και να τους απειλήσετε, δεν πιάνει.
2. Οι φύλακες είναι αδύναμοι να επιβάλουν την ησυχία, καθότι είναι ένα άτομο μόνο, αδύναμο, φοβισμένο ή αδιάφορο.
Παρακαλώ για κάθε άμεση ενέργειά σας.

Με τιμή 
Φοιτητής Οικονομικών Επιστημών( Αναδημοσίευση από το φύλλο του Παρατηρητη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.