Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟ CORSAIR A7 ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΚΑΛΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Με μικροτραυματισμούς νοσηλεύεται ο χειριστής - Μηχανική βλάβη «βλέπουν» έμπειροι αξιωματικοί

Συναγερμός σήμανε στις 9:45 το πρωί της Τρίτης στην Πολεμική Αεροπορία, μετά από την πτώση μαχητικού αεροσκάφους τύπου Α-7 Corsair σε κατοικημένη περιοχή, στην Κομοτηνή. 

Ο χειριστής του αεροσκάφους, με περισσή ψυχραιμία, εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και περισυνελέγη σώος, λίγο μετά τις 10:00, από πεζοπόρες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, που έφτασαν άμεσα στο σημείο και πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μικροτραυματισμούς και αναμένεται να πάρει εξιτήριο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Α-7 Corsair συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση μαζί με άλλο αεροσκάφος ιδίου τύπου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών, κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τις έρευνες που θα ακολουθήσουν. Ήδη, συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικοινώνησε άμεσα με τον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.(Πηγη NEWSBEAST.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.