Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΡΑ "ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ":ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ...

Να λοιπόν που σε μία εποχή που η προοπτική της ανάπτυξης περνά μέσα από ένα περιφερειακό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα συνθέσει και θα δώσει νέα δυναμική στις επιμέρους τοπικότητες φαίνεται ότι η αντίστροφη οδός γοητεύει κάποιους φορείς της τοπικής οικονομίας οι οποίοι επιμένουν να επενδύουν σε μοντέλα που εδώ και αρκετό καιρό έχουν ανά την Ελλάδα αποτύχει.Ετσι το Επιμελητήριο της Ξάνθη ,σύμφωνα με δημοσίευμα της γειτονικής πόλης θα διοργανώσει την πρώτη Γενική Εκθεση Ξάνθης στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 22.
Λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραίτης :
«Αν κρίνω από τις δύο προηγούμενες Εμπορικές εκθέσεις που ωστόσο ήταν εξειδικευμένες και ωστόσο είχαμε πολύ ικανοποιητικές συμμετοχές και κόσμο, θεωρώ ότι αξίζει να γίνει και μία γενική έκθεση στην Ξάνθη, ώστε να μην υστερεί ο Νομός μας σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς. Έχουμε άλλωστε τη δυνατότητα να μη χρεώνουμε τα μέλη μας, δε θα ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τα μέλη μας για να γίνει η γενική έκθεση και με μέτριους υπολογισμούς, θεωρούμε σίγουρο ότι θα έχουμε τουλάχιστον 80 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως τις χώρες Βουλγαρία και Τουρκία, όπου ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Επίσης επιθυμούμε η Γενική Έκθεση Ξάνθης να πάρει μια ευρύτερη προβολή και διάσταση και γι’ αυτό θα προσκληθούν Επιμελητήρια και Επαγγελματικές Ενώσεις όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από τις γειτονικές χώρες. Η Γενική έκθεση Ξάνθης δεν θα υστερεί καθόλου σε σχέση με τις εμπορικές εκθέσεις Αλεξανδρούπολης και Καβάλας!»
Αυτά λοιπόν με την Εμπορική Εκθεση Ξάνθης η οποία θα γίνει λίγο μετά από την αντίστοιχη της Καβάλας και λίγο πριν(:) από την Εμπορική Εκθεση της Κομοτηνής.Είναι προφανές ότι στο τέλος θα έχουμε πολλές μικρές ...εμποροπανηγύρεις οι οποίες θα είναι αναντίστοιχες με την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας ...
Εννοείται ότι δικαίωμα του κάθε φορέα είναι να πράττει όπως νομίζει αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι ένας ..επιμελητηριακός Καλλικράτης μοιάζει πλέον αναγκαίος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο ,ακόμη και ανώνυμο ,αρκεί να είναι ευπρεπές και όχι προσβλητικό,είναι ευπρόσδεκτο.Για να είμαστε ,ωστόσο ,όλοι καλά ,τα σχόλια θα ελέγχονται πριν δημοσιευτούν.